Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii îi acuză pe americani că vor 'război' în Marea Neagră: 'Pentru astea sunt toate aceste manevre de intimidare!'

digi24
Crimeea marea neagra flota rusă nave

Manevrele și intimidarea Statelor Unite în Marea Neagră vizează împărțirea Rusiei și a Europei printr-un „război mic”, iar Washingtonului nu-i pasă de rezultate, a precizat Konstantin Gavrilov, șeful delegației ruse la discuțiile de la Viena privind securitatea militară și controlul armelor, la postul de televiziune Russia-24 .

"Mi se pare că principalul obiectiv al Statelor Unite și al regimului de la Kiev, care acum nu știe ce să facă, este să schimbe cumva atenția de la problemele din interiorul Ucrainei. Iar pentru americani, este de a împărți Europa și Rusia printr-un mic razboi. Pentru astea sunt toate aceste manevre de intimidare”, a spus el.

Diplomatul a subliniat că Moscova nu cedează în fața unor astfel de provocări, iar conducerea țării și Ministerul Apărării „știu totul și controlează situația”. „Putem să negociem cu calm, să convingem, până când vine un anumit moment când [țările occidentale] își pierd mințile și capul. Facem totul pentru ca acest [moment] să nu vină", ​​a rezumat Gavrilov.

Pe 10 noiembrie, Ministerul rus al Apărării a anunțat că navele marinei americane au sosit pentru a participa la exercițiile multinaționale desfășurate de comandamentul comun al Forțelor Armate SUA în Europa în regiunea Mării Negre.

Potrivit Ministerului Apărării, e vorba de distrugătorul de rachete Porter, tancul John Lenthall l și nava cartierului general al Marinei SUA, Mount Whitney. Whitney a plecat spre Mediterana pe 15 noiembrie, după finalizarea exercițiului.

Potrivit Ministerului Apărării al Federației Ruse, astfel de acțiuni devin un factor de „destabilizare” în regiune, unul dintre obiectivele lor fiind dezvoltarea militară a teritoriului Ucrainei. Președintele rus Vladimir Putin a remarcat că acțiunile țărilor occidentale în Marea Neagră „depășesc anumite limite”.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a criticat, joi, sistemele balistice NATO din România şi intensificarea activităţilor militare ale Alianţei Nord-Atlantice în Marea Neagră, iar armata rusă a anunţat efectuarea unui nou test cu rachetă hipersonică. Activităţile militare ale ţărilor occidentale în Marea Neagră depăşesc limitele, a acuzat preşedintele Rusiei în cursul unei reuniuni organizate de Ministerul de Externe de la Moscova, relatează Mediafax.

"Noi am exprimat în mod constant preocupări privind aceste activităţi, am vorbit despre linii roşii, înţelegem că partenerii noştri au o abordare foarte individuală şi, ca să mă exprim blând, nu iau în serios toate avertismentele noastre şi liniile roşii", a adăugat preşedintele Rusiei.

Vladimir Putin a subliniat că Statele Unite şi alte ţări occidentale "au ignorat" preocupările exprimate de Rusia privind extinderea NATO spre est. "Iar acum vedem unde se află infrastructura NATO. Este exact lângă frontierele noastre, iar în România şi Polonia au fost instalate sisteme de apărare antirachetă care pot fi utilizate uşor, ţinând cont de faptul că lansatoarele MK-41 staţionate în aceste ţări pot funcţiona ca sisteme de atac. Software-ul poate fi schimbat în câteva minute", a acuzat Vladimir Putin.

Ministerul Afacerilor Externe susține că scutul de la Deveselu nu are scop ofensiv, ca un răspuns la declarațiile președintelui Rusiei, Vladimir Putin (mai multe aici).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.