Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii acuzați de Marea Britanie că ar fi autorii atacului neurotoxic, PRIMUL interviu. Ce spun cei doi

news.sky.com
Serghei Skripal Iulia Skripal

Canalul pro-Kremlin RT (Russia Today) va difuza joi un interviu realizat cu doi ruşi care au acelaşi nume cu cei doi agenţi GRU acuzaţi de Marea Britanie că au încercat să-l otrăvească pe fostul spion rus Serghei Skripal în martie la Salisbury (sud-vestul Angliei), relatează RIA Novosti, citată de Reuters, scrie Agerpres.

Alexander Petrov și Ruslan Boshirov au declarat joi că au fost la Salisbury pentru că "prietenii noștri sugerau de mult timp să vizităm acest minunat oraș" și au menționat catedrala istorică a orașului. Ei au spus că s-ar fi putut probabil apropia de casa lui Serghei Skripal, dar că nu știau unde se află. Au rămas mai puțin de o oră în Salisbury, au spus ei, din cauza vremii nefavorabile, potrivit Mediafax.

Procurorii britanici i-au identificat săptămâna trecută pe cei doi ruşi care au operat sub numele de împrumut - Aleksandr Petrov şi Ruslan Boşirov - pe care i-a acuzat că au încercat să-i otrăvească pe Serghei Skripal şi pe fiica sa Iulia cu agent neurotoxic de tip militar Noviciok. Potrivit autorităţilor britanice, cei doi sunt 'ofiţeri' ai Serviciului de informaţii al armatei ruse (GRU).

Citește și Opoziția, după discuția cu reprezentanții Comisiei de la Veneția: Sunt îngrijorați de consecințele modificării codurilor penale. Au întrebat care este impactul

Margarita Simonian, redactor-şef al canalului de televiziune RT (Russia Today), a publicat anterior o postare pe social media că s-a întâlnit şi a intervievat doi ruşi cu numele Aleksandr Petrov şi Ruslan Boşirov.

Kremlinul 'ştie despre cine este vorba', declarase cu o zi în urmă preşedintele rus Vladimir Putin, asigurând că cei doi sunt 'civili' şi nu agenţi GRU. 'Sperăm că vor ieşi ei înşişi la lumină pentru a spune cine sunt', a spus liderul rus în marja Forumului economic de la Vladivostok (Extremul Orient rus). 'Vă asigur că nu există nimic criminal' în legătură cu ei, a adăugat Putin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.