Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii au dat lovitura pe front! Se laudă că au distrus pentru prima dată un tanc Challenger 2 livrat Ucrainei de Regatul Unit

Ukrinform
tanc challenger

Rușii au dat lovitura pe front! Se laudă că au distrus pentru prima dată un tanc Challenger 2 livrat Ucrainei de Regatul Unit

Forţele ruse care luptă în sudul Ucrainei au distrus pentru prima dată un tanc Challenger 2 livrat Kievului de Regatul Unit, a declarat marţi un oficial prorus, dând publicităţii o înregistrare video în care se poate vedea, după cum afirmă el, o epavă de tanc care arde, informează Reuters.

Ucraina i-a mulţumit în martie Regatului Unit pentru ceea ce ea a caracterizat drept "maşini fantastice", după ce Londra a trimis Kievului 14 dintre tancurile sale de luptă Challenger 2, înainte de demararea contraofensivei ucrainene.

Vladimir Rogov, oficial instalat de forţele ruse în partea de sud a regiunii Zaporojie care se află sub controlul Moscovei, a declarat pe Telegram că un tanc Challenger 2 a fost distrus în timpul luptelor de lângă satul Robotîne, din sud-estul regiunii.

Potrivit lui Rogov, tancul aparţinea brigăzii 82 a armatei ucrainene şi trebuia să ajungă în Crimeea, pe care Rusia a anexat-o de la Ucraina în 2014, dar, în loc să ajungă în peninsulă, a fost distrus în ceea ce el spune că a fost prima linie a apărării ruse.

Înregistrarea video pe care Rogov a postat-o pe Telegram arată ceea ce pare a fi un tanc în flăcări pe marginea drumului şi din care se ridică un fum dens cenuşiu.

Rusia a anunţat înainte de aceasta că forţele sale au distrus tancuri de luptă Leopard 2 fabricate de Germania şi vehicule americane, alături de alte echipamente grele furnizate Ucrainei de ţări precum Franţa şi Danemarca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.