Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii au fost interceptați când discutau despre atacurile din Marea Neagră: 'Auzim ce au transmis!'

interceptari

Trupele ruse mobilizează forțe pentru a intensifica atacurile asupra infrastructurii și a zonei de coastă a Ucrainei - potrivit Nataliei Humeniuk, reprezentant oficial al Forțelor de Apărare "Sud" din Ucraina, relatează RBC, potrivit Rador.

"Inamicul acumulează forțe pentru a intensifica atacurile asupra infrastructurii noastre, a zonei de coastă etc. În interceptările radio, auzim că ocupanții avertizează navele civile aflate pe mare că nu se pot îndrepta către porturile ucrainene" - a detaliat Humeniuk.

Rușii au atacat din Marea Neagră portul Odesa: tactica folosită pentru a evita apărarea antiaeriană ucraineană

Aceasta a adăugat că o furtună puternică din ultimele zile a adus o mulțime de mine rusești pe coasta Mării Negre. "În ultimele două zile, peste zece mine inamice au fost aruncate în aer în largul coastei noastre. Doar două dintre acestea au fost distruse în mod controlat. Datorită faptului că ucrainenii au accesul la plajă restricţionat, nimeni nu a fost rănit" - a mai remarcat reprezentanbt trupelor din sudul Ucrainei.

Potrivit acesteia, există un pericol nu doar din cauza furtunii, ci și pentru că forțele armate rusești au început să amplaseze mai multe mine. Humeniuk a vorbit și despre situația din Peninsula Kinburn, unde rușii își ascund echipamentul în spatele caselor civililor. Potrivit acesteia, rușii ocolesc periferia satelor din zonă, astfel încât ucrainenii pașnici să nu-și poată părăsi așezările.

"Cu toate acestea, noi continuăm să lucrăm cu succes asupra artileriei ocupanților atunci când își pregătesc armele în poziție de tragere. Moralul rușilor din Insula Kinburn este extrem de scăzut. Nu mai recurg la rotație, din cauza lipsei de personal. Prin urmare, şi-au achiziţionat un bilet fără întoarcere" - a mai declarat Natalia Humeniuk.

Context

Amintim că, în ultimele săptămâni, forțele armate rusești au atacat intens Ucraina, cele mai multe lovituri fiind lansate asupra regiunilor sudice. Atacurile rusești vizează porturile ucrainene, fiind lovide infrastructura și depozitele de cereale. După cum a remarcat recent ministrul ucrainean al infrastructurii, Oleksandr Kubrakov, ca urmare a bombardamentelor ruseşti, în zona de sud a Ucrainei, 26 de obiective de infrastructură portuară și cinci nave civile au fost deja avariate și parțial distruse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.