Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii au izbucnit la adresa lui Macron: Îndoparea Ucrainei cu arme e inacceptabilă

Agerpres
Emmanuel Macron

Diplomaţia rusă reproşează Franţei caracterul ”inacceptabil”, în opinia sa, al livrării de armament occidental Ucrainei şi a aprovizionărilor care au facilitat o contra-ofensivă ucraineană, relatează AFP. ”S-a pus accentul asupra caracterul inacceptabil al continuării îndopării forţate a Ucrainei cu armament occidental, inclusiv francez, pe care regimul de la Kiev îl foloseşte pentru a bombarda instalaţii civile şi infrastructuri”, a anunţat marţi într-un comunicat Ministerul rus de Externe.

Viceministrul de Externe Aleksandr Gruşko l-a primit marţi pe ambasadorul francez în Rusia Pierre Levy. Autorităţile instalate de Moscova în patru regiuni din Ucraina - Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporijje - au anunţat marţi organizarea unor ”referendumuri” de anexare la Rusia a acestor regiuni ucrainene, în perioada 23-27 septembrie, în plină contra-ofensivă ucraineană în aceste regiuni.

Separatiştii proruşi din Lugansk şi Doneţk (est) au anunţat marţi aceste voturi, dar şi reprezentanţii ocupaţiei ruse în regiunile ucrainene Herson şi Zaporijjea (sud). Aceste scrutine - prevăzute de vineri şi până marţi - urmează să aibă loc în timp ce Ucraina intră în a opta lună de război, iar în toate aceste regiuni au loc confruntări armate. Aceste ”referendumuri” - după modelul celui prin care a fost anexată Peninsula ucraineană Crimeea (sud) de către Rusia în 2014, denunţată de Kiev şi Occident - sunt pregătite de mai multe luni de zile.

Calendarul acestora pare că s-a accelerat odată cu o contra-ofensivă ucraineană, care a obligat armata rusă să se retragă în nord-estul Ucrainei. Şeful ”parlamentului” autoproclamat la Lugansk, Denis Miroşnicenko a anunţat primul că va avea loc scrutinul, începând de vineri şi că va dura patru zile. ”Agenţia de presă oficială” a Doneţkului a anunţat, la scurt timp după aceea un calendar identic, iar apoi şifii administraţiilor de ocupaţie din Herson şi Zaporijje Vladimir Saldo şi Evhjeni Baliţki.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.