Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii blochează linia Donețk-Mariupol, de teama unui atac ucrainean: de ce Marea Azov devine un punct strategic pentru Ucraina

zona portuara port mariupol

Există acum o acalmie relativă pe linia de contact. Luptele sunt locale și sunt conduse în principal de unități de artilerie, transmit forțele proruse. Cu toate acestea, în mai multe direcții, forțele armate ale Ucrainei încearcă să avanseze, ceea ce poate indica o schimbare de tactică, lucru care îi ține în alertă maximă pe ruși, mai ales că Ucraina a fost înarmată masiv de Occident în ultima perioadă.

Ceea ce este interesant este că inclusiv forțele armate rusești de la sol remarcă faptul că ucrainenii sunt activi acolo unde obișnuiau să stea în defensivă. Grupuri de asalt de infanterie, susținute de vehicule blindate, au atacat în zona Pavlovka și Nikolskoye - așezări la sud-vest și sud-est de Vuhledar. informează RIA Novosti (publicație din Rusia). Dar a existat și un răspuns de la aviația rusă. După multe ore de lupte, ucrainenii s-au retras la Vuhledar, pierzând „zeci de luptători”, „mai multe tancuri” și „vehicule de luptă pentru infanterie”, asta cel puțin poziției forțelor rusești.  Vuhledar este una dintre direcțiile posibile ale contraofensivei ucrainene, preconizează armata rusă. Dacă vor avea succes, vor putea ajunge în Volnovakha și vor avansa de acolo spre sud - spre coasta Azov.

Blocarea zonei Donețk - Mariupol

"Sarcina Kievului este de a tăia coridorul nostru terestru către Crimeea și de a recâștiga accesul în Marea Azov", explică un ofițer rus al Corpului 1 Armată cu pseudonimul Klim, pentru sursa citată. „Există o opinie că este mai ușor să se realizeze acest lucru dinspre Vuhledar decât să se spargă toate liniile de apărare din Zaporijjea. Prin urmare, fortificațiile de câmp au fost ridicate de-a lungul autostrăzii Donețk-Mariupol, importantă din punct de vedere strategic, în ultimele săptămâni”, potrivit acestuia relatează RIA Novosti.

Cu toate acestea, un progres pentru Mariupol, crede el, ar fi "în primul rând un succes de imagine." Chiar dacă trupele câștigă un punct de sprijin în oraș, "vor fi înconjurați" de forțele rusești, consideră oficialul rus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.