Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii bogați sunt disperați să scape de sancțiuni: Se oferă imobile de lux din Londra în schimbul unor proprietăți în Dubai

rusia sanctiuni

Rușii bogați încearcă să își schimbe imobilele de lux din Londra cu case în Dubai. Aceștia caută noi modalități de a ocoli constrângerile financiare impuse după invadarea Ucrainei, notează Financial Times.

Publicația a luat cunoștință de lista proprietăților de elită din Marea Britanie. Acestea sunt oferite de ruși care sunt gata să își schimbe proprietățile imobiliare din Londra pentru case noi în Dubai, evitând în același timp transferurile bancare și controalele financiare, au declarat pentru publicație persoane care au participat la tranzacții.

Potențialilor cumpărători li se oferă reduceri mari la imobilele din Marea Britanie pentru a finaliza tranzacțiile.

Controversatul schimb de locuințe este ultima soluție pentru rușii bogați după sancțiunile occidentale împotriva Rusiei din cauza invaziei din Ucraina.

Dar Dubaiul este sceptic în legătură cu modul în care va fi structurată tranzacția și dacă vreunul dintre emirate va risca un astfel de schimb.

„Sunt foarte sceptic că acest lucru va funcționa, sunt prea multe hârtii de furnizat la Londra. Dar arată ce sunt dispuși să facă pentru a se sustrage sistemului financiar”, a declarat un agent imobiliar din Dubai.

Un avocat din Dubai a declarat pentru FT că vor apărea dificultăți, deoarece orice tranzacție va trebui să ia în considerare plățile în ambele jurisdicții.

Alții au spus că, atâta timp cât vânzătorul rus nu se află sub incidența sancțiunilor, astfel de acorduri ar putea fi structurate în mod eficient dacă contractele de vânzare ar fi semnate de fiecare parte.

EAU sprijină sancțiunile ONU, dar nu și sancțiunile impuse de țări precum Statele Unite, Marea Britanie, UE sau Elveția.

Reticența unor bănci de a se ocupa de riscurile mai mari asociate cu clienții ruși a creat dificultăți pentru nou veniți, în special pentru cei care nu au sume mari de bani de plasat. Printre acestea se numără întârzieri în retragerea fondurilor din Europa și probleme cu deschiderea de conturi bancare în EAU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.