Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii încep asaltul asupra ultmului punct de rezistență din Lugansk - Bombardamente feroce soldate cu morți și răniți

MAXAR
Lîsîceansk bomba ucraina

Cel puţin opt civili ucraineni au fost ucişi şi alţi 21 au fost răniţi, luni, într-un bombardament al armatei ruse, în timp ce se aprovizionau cu apă în estul oraşului Lisiceansk, oraş geamăn al Severodoneţkului, cucerit recent de forţele Moscovei, transmite AFP, potrivit Agerpres.

"Ruşii au tras într-o mulţime de oameni cu mai multe lansatoare de rachete Uragan în timp ce civilii se aprovizionau cu apă dintr-o cisternă. Opt locuitori din Lisiceansk au murit, iar alţi 21 au fost duşi la spital, a scris pe Telegram Serghei Gaidai, guvernatorul regiunii Lugansk.

Această localitate este următoarea ţintă a forţelor ruse după ce oraşul Severodoneţk a fost ocupat la capătul a mai multor săptămâni de lupte care au devastat cele două oraşe şi au provocat moartea a zeci de civili.

Este ultimul oraş important rămas necucerit de forţele ruse în regiunea Lugansk, una dintre cele două provincii ale bazinului industrial Donbas.

Armata ucraineană şi-a anunţat vineri retragerea din Severodoneţk pentru a apăra mai bine Lisiceansk, unde au loc ciocniri de stradă, potrivit separatiştilor pro-ruşi care luptă alături de forţele ruse.

Guvernatorul Gaidai a informat săptămâna trecută că luptele au cauzat "distrugeri catastrofale" în Lisiceansk, oraş cu o populaţie de aproximativ 100.000 de locuitori înainte de război.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.