Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ruşii s-au săturat de Putin: Sondaj ca un semnal de alarmă pentru preşedintele Rusiei

vladimir putin

Un sfert dintre ruşi afirmă că în ţara lor nu este nevoie de opoziţie politică, conform unui sondaj de opinie realizat de Centrul Levada, informează luni DPA.

Cifra actuală de 25% este în creştere faţă de 22% cât s-a întregistrat anul trecut, afirmă Centrul Levada într-un comunicat. Dintre cei care au pus la îndoială necesitatea unei opoziţii, aproape o treime (31%) au fost de acord că 'în vremurile actuale tulburi, nu este nevoie de catalizarea forţelor societăţii în argumente şi disensiuni'. Totodată, un procent de 26% dintre cei intervievaţi au fost de acord că 'problemele actuale ale Rusiei pot fi rezolvate doar de o figură puternică' şi 22% au considerat că 'o opoziţie l-ar împiedica efectiv pe preşedintele Vladimir Putin să rezolve problemele' ţării. Circa jumătate (52%) din cele 1.600 de persoane chestionate în peste 130 de oraşe şi localităţi din întreaga ţară au afirmat că ar trebui să existe o opoziţie politică. Dintre aceştia, doar 13% au fost de acord că prezenţa unei opoziţii politice ar trebui să ofere o oportunitate pentru schimbarea conducerii.

Cea mai comună opinie în rândul acestor respondenţi a fost faptul că este nevoie de o opoziţie politică care să asigure faptul că nu se ajunge la extreme la nivelul conducerii politice, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.