Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii se laudă că au distrus mai mult de 300 de obuze pentru sistemele HIMARS folosite de Ucraina

gdb.rferl.org
HIMARS rachete

Sistemele de apărare aeriană rusești au interceptat 17 obuze ale sistemului de rachete cu lansare multiplă HIMARS în regiunile Herson și Zaporojie, a anunțat marți Ministerul rus al Apărării prin vocea lui Igor Konașenkov.

Konashenkov a mai spus că aviația rusă a lovit cu rachete de înaltă precizie postul de comandă îngropat al Forțelor Aeriene Ucrainene din regiunea Vinnița. În plus, un depozit de muniții din regiunea Cherkasy a fost distrus, fiind distruse mai mult de 300 de obuze pentru sistemele HIMARS și muniție pentru obuzierele M777.

Vezi și: Premieră în războiul din Ucraina: Pentagonul confirmă trimiterea unui nou tip de rachete de mare viteză pentru forțele de la Kiev

"17 obuze ale sistemului de rachete cu lansare multiplă HIMARS au fost interceptate în zonele orașelor Herson, Nova Kahovka din regiunea Herson și Melitopol din regiunea Zaporojie", a declarat Igor Konașenkov, reprezentant oficial al Ministerului rus al Apărării, citează Interfax.

El a subliniat că, de la începutul războiului au fost distruse 264 de aeronave, 145 de elicoptere, 1711 vehicule aeriene fără pilot, 363 de sisteme de rachete antiaeriene, 4278 de tancuri și alte vehicule blindate de luptă, 794 de vehicule de luptă cu multiple sisteme de rachete de lansare, 3284 de tunuri și mortiere de artilerie de câmp, precum și 4785 de unități de vehicule militare speciale.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.