Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii se laudă că gazul lor furnizat prin 'Nord Stream' este de patru ori mai curat decât cel american

Business24.ro
conducta gaze

Gazul rusesc furnizat Europei prin gazoductul ”Nord Stream” are o amprentă de carbon de patru ori mai mică decât cel american, a declarat jurnaliștilor viceprim-ministrul Federației Ruse, Aleksandr Novak.

«Gazul rusesc furnizat Europei prin ”Nord Stream”, potrivit diferitelor agenții de analiză și consultanță, are de aproape patru ori mai puțină amprentă de carbon pe kWh decât gazul livrat în Europa din Statele Unite. În Statele Unite o mare parte din gaze este produsă din roci de șist, folosindu-se fracturarea hidraulică a straturilor”, a explicat vicepremierul.

Potrivit acestuia, Rusia acordă o mare atenție asigurării pozițiilor sale înaintate în materie de mediu. Secretarul american al energiei, Jennifer Granholm, a susținut, joi, că gazul natural produs în Rusia ar fi, chipurile, ”cel mai murdar” din lume.

În cadrul unei audieri în Comitetul pentru Știință, Spațiu și Tehnologie al Camerei Reprezentanților SUA, i s-a cerut să comenteze construcția gazoductului ”Nord Stream 2”. Ea a menționat că, prin acesta, se transportă ”cea mai murdară formă de gaz natural de pe Pământ”.

Gazul lichefiat american (GNL) este produs din gazul natural de șist prin metoda freking – adică fracturarea hidraulică a rocilor de șist, care este una dintre cele mai murdare metode din industrie de gaz și apoi este condus la fabrici pentru lichefiere. După care, GNL este transportat cu cisterne în Europa, ceea ce mai crește în mod semnificativ emisiile totale de gaze cu efect de seră pe tot parcursul ciclului de viață al GNL american.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.