Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii se pregătesc să atace orașul natal al lui Zelenski: Anunțul venit de la Kiev

ytimg.com
Volodimir Zelenski

Ucrainenii susțin că rușii au pregătit mai multe unități militare pentru a ataca Kryvyi Rih, orașul natal al președintelui Volodimir Zelenski, potrivit Reuters, anunță mediafax.

Potrivit anunțului făcut miercuri, Rusia a început să creeze o forță de atac militară care vizează orașul natal al președintelui Zelenski. Orașul Kryvyi Rih, producător de oțel se află la aproximativ 50 kilometri de linia de front din sud.

„Rusia a început să creeze un grup de atac în direcția Kryvyi Rih. De asemenea, este foarte probabil ca inamicul să pregătească o contraofensivă ostilă cu planul ulterior de a ajunge la granița administrativă a regiunii Herson", a declarat comandamentul militar din sud.

Armata ucraineană a mai anunțat că forțele rusești cercetează subsolurile din regiune pentru a le transforma în adăposturi antiaeriene și pentru a depozita echipamente militare.

Rusia controlează mai multe teritorii din sudul Ucrainei pe care le-a capturat în primele faze ale invaziei sale din 24 februarie. Marți, Kievul a anunțat că a recucerit 53 de sate din regiunea Herson.

Ucraina a încercat să intensifice presiunea asupra pozițiilor Rusiei în regiunea Herson, importantă din punct de vedere strategic la Marea Neagră, și a folosit arme cu rază lungă de acțiune furnizate de Occident pentru a efectua lovituri asupra liniilor de aprovizionare și depozitelor de muniții rusești.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.