Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii se tem că ar putea pierde controlul asupra regiunilor periferice după revoltele din Daghestan (ISW)

arabnews.com
daghestan

Liderii ruși sunt din ce în ce mai îngrijorați de pierderea controlului asupra regiunilor periferice ale țării în urma revoltelor din 29 octombrie din Republica majoritară musulmană Daghestan, a raportat ISW în evaluarea lor zilnică.

Șeful Republicii Cecene, Ramzan Kadîrov, a răspuns incidentului lăudând acuzația liderului rus Vladimir Putin că Occidentul colectiv a fabricat evenimentul pentru a destabiliza Rusia, cerând forțelor sale de securitate să rețină orice suspecți.

„Reacțiile lui Kadîrov la revoltele din Daghestan sugerează că el este în primul rând preocupat de menținerea percepției sprijinului său neclintit pentru Putin și în al doilea rând de demonstrarea puterii guvernării sale autoritare asupra Ceceniei prin amenințarea cu un răspuns violent la potențialele revolte viitoare”, ISW. scrie.

Revoltații au strigat sloganuri antisemite în timp ce protestau împotriva Israelului pe fondul conflictului său militar în curs cu gruparea teroristă Hamas din Fâșia Gaza. Moscova a curtat în mod activ Hamas, un grup pe care guvernele occidentale l-au desemnat o entitate teroristă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.