Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii sfidează: Eram pregătiți de sancțiuni mai dure decât cele anunțate sau se discută acum (guvernator rus)

rusia sanctiuni

Occidentul a aplicat sancțiuni grele Federației Ruse pentru invazia din Ucraina. Unele chiar fără precedent - cum ar fi ”nucleara”, adică excluderea celor mai multe bănci comerciale rusești din sistemul SWIFT și interzicerea tranzacțiilor cu Banca Centrală a Rusiei. Companiile internaționale pleacă una după alta din Rusia, iar sportivii ruși sunt excluși de la orice competiții. Și multe alte sancțiuni sunt în continuare discutate pentru a fi aplicate.

Vezi și: SONDAJ Urât în întreaga lume, deciziile lui Putin par a fi aprobate masiv de ruși/ Cine ar fi vinovatul pentru problemele din Ucraina

În aceste condiții declarațiile publice ale unui guvernator rus șochează: ”Restricțiile  deschid noi oportunități pentru industria rusă”, a declarat Vladimir Yarușev, guvernatorul Districtului federal Ural.

El a mai spus că sancțiunile occidentale au devenit mai blânde decât cele declarate inițial public și că oricum Federația Rusă era pregătită  pentru sancțiuni mult mai dure.

În acest context premierul britanic, Boris Johnson, va prezenta un "plan de acţiune" internaţional pentru a face "să eşueze" invazia rusă a Ucrainei şi îşi va intensifica întâlnirile diplomatice în acest scop săptămâna viitoare la Londra, au indicat sâmbătă serviciile sale, notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.