Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușine istorică: Cea mai bună voleibalistă română a renunțat la națională și va juca pentru Turcia

News.ro
alexia carutasu volei minge

Federaţia Internaţională de Volei (FIVB) a anunţat joi, verdictul în cazul unei cereri formulate de jucătoarea Alexia Căruţaşu, având ca obiect schimbarea federaţiei de origine. Comitetul Executiv al FIVB a aprobat petiţia, astfel că de acum ea aparţine de Federaţia de Volei din Turcia.

După cum a informat forul mondial, ea va putea evolua pentru naţionala acestei ţări începând din 10 ianuarie 2024, cu condiţia să fie singura jucătoare naturalizată din lotul prezent la competiţie, notează FR Volei, pe pagina oficială de Facebook.

Decizia FIVB va fi atacată de Federaţia Română de Volei la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne.

”Am aflat cu surprindere despre verdictul FIVB, decizie care creează un precedent periculos pentru toate naţionalele de volei. Nu vom renunţa şi vom lupta până la capăt pentru Alexia Căruţaşu şi de aceea vom contesta hotărârea la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne”, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Volei, Adin Cojocaru.

Federaţia turcă a anunţat pe site-ul oficial faptul că Alexia Căruţaşu a obţinut cetăţenia turcă şi că ea va putea juca pentru echipa Turciei începând din ianuarie 2024.

“Alexia este o sportivă foarte iubită în ţara noastră. Ea a spus de mai mult timp că vrea să obţină cetăţenia turcă. După întrevederi care au durat mult, întreg procesul s-a încheiat pozitiv. Să fie într-un ceas bun pentru voleiuul din Turcia”, a declarat preşedintele forului, Mehmet Akif Ustundag.

Alexia Căruţaşu este legitimată la echipa Galatasaray.content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.