Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ryoyu Kobayashi învingător al Turneului celor Patru Trambuline: Japonezul a reuşit să câştige toate cele patru etape de la Bischofshofen

www.agerpres.ro
sarituri schiuri

Ryoyu Kobayashi a câştigat ediţia din acest an a Turneului celor Patru Trambuline la sărituri cu schiurile cu o performanţă fabuloasă. Japonezul a reuşit să câştige toate cele patru etape programate în aceste zile, ultima duminică seară, la Bischofshofen (Austria), relatează mediafax.

Citește și: S-a aflat! Câți bani a încasat statul din taxa clawback în doar câteva luni

Ryoyu Kobayashi a intrat în categoria selectă a sportivilor care au reuşit Marele Şlem. Doar Sven Hannawald (2002) şi Kamil Stoch (2018) au mai reuşit o asemenea performanţă. La întâlnirea cu istoria, presiunea a fost mare pe umerii japonezului de 22 de ani. Iar asta s-a văzut în evoluţia lui în prima manşă la Bischofshofen. Kobayashi a terminat doar pe locul 4, după o săritură cu 135 de metri, fiind în spatele trio-ului Markus Eisenbichler (Germania), Dawid Kubacki (Polonia) şi Stefan Kraft (Austria).

Niponul a avut un handicap de patru puncte faţă de liderul primei manşe, iar suporterii japonezi probabil că au retrăit momentele din 1998, când un alt reprezentamt, Kazuyoshi Funaki a ratat Marele Şlem în 1998 chiar la Bischoshofen, fiind învins la vremea respectivă de Sven Hannawald. Dar Kobayashi a ţinut ca istoria să se scrie altfel de această dată. Şi cu o săritură excelentă în manşa secundă – 137.5 metri, pentru care a obţinut şi cel mai bun punctaj din concurs – 146 de puncte. Liderul Cupei Mondiale a urcat pe locul 1 în clasamentul intermediar şi a ridicat ştacheta foarte sus pentru ultimii trei concurenţi. Niciunul nu a reuşit să o depăşească, astfel că Ryoyu Kobayashi a realizat Marele Şlem.

Per total, japonezul a dominat copios Turneul celor Patru Trambuline din acest an, reuşind să se imoună cu peste 60 de puncte avans în faţa germanului Markus Eisenbichler. Pe treapta a treia a podiumului s-a clasat Stephan Leyhe. În urma performanţelor realizate în Turneul celor Patru Trambuline, Kobayashi s-a desprins la peste 400 de puncte în Cupa Mondială faţă de polonezul Piotr Jyla, deşi nu s-au desfăşurat nici jumătate din etapele programate. Japonezul are toate şansele să bată multe recorduri în acest sezon. Ryoyu are deja 8 victorii din 11 posibile în acest sezon, plus alte două clasări pe podium.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.