Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a aflat! Câți bani încasează avocatul lui Gheorghe Dincă pentru a-l apăra în fața judecătorilor

gazetanoua
Gheorghe Dinca

Avocatul Bogdan Alexandru, apărătorul numit din oficiu al lui Gheorghe Dincă, primește 600 de lei, indiferent cât timp va dura procesul, suma fixă putând fi cel mult dublată dacă un judecător va considera acest lucru. Onorariul minim pe timpul urmăririi penale este de 300 de ei.

Avocaţii din oficiu primesc un onorariu minim de 313 de lei, impozabil, astfel că un apărător din oficiu rămâne, în mână cu 300 de lei. Această sumă este acordată în baza unui protocolul încheiat între Uniunea Barourilor din România, Ministerul Justiţiei şi Parchet.

Pentru cazul lui Gheorghe Dincă, fiind vorba de urmărire penală desfășurată și pe timpul nopții, avocatul Bogdan Alexandru va primi o sumă mai mare, respectiv 800 de lei, până la trimiterea în judecată a dosarului.

Dezvăluiri INCENDIARE din raportul MAI: Cum a reușit Alexandra să pună mâna pe telefon pentru a suna la 112

„În cazul unei urmăriri penale, onorariul este, conform protocolului, de 1.254 de lei. Suma este impozabilă. La final se ajunge la 800 de lei. Este această sumă pentru că se acordă un spor de noapte de 100%. În cazul în care voi reprezenta clienetul în instanţă, pe toată perioada procesului, care poate dura câteva luni sau câţiva ani, suma este la jumătatea celei pentru urmărirea penală. Cei 600 de lei se vor da pentru întreaga perioadă şi sunt impozitaţi”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, avocatul Bogdan Alexandru.

Avocatul poate face cerere de suplinire a acestei sume, iar dacă cererea este aprobată de judecător, un apărător din oficiu poate primi cel mult dublul sumei, adică 1.200 de lei.

Onorariile apărătorilor din oficiu au fost majorate anul acesta cu 130%, anterior fiind mult mai mici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.