Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a dat ALARMA la o maternitate din România! Anchetă după moartea SUSPECTĂ a doi bebeluşi

bebelusi-maternitate

Este stare de alertă la o maternitate din România! Consilierul județean PMP, Marian Uscatu a solicitat, public, înființarea unei comisii care să analizeze situația de la Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Cuza Vodă” din Iaşi. Acesta susține că în cursul lunii noiembrie, la spital au avut loc o serie de incidente care au condus la decesul mai multor nou-născuţi.

Citeşte şi: Lovitură de teatru: Apropiaţi ai Stelei Popescu, audiaţi în SECRET de procurori. Parchetul ţine DESCHIS dosarul de moarte suspectă

Oficialii maternității Cuza Vodă admit și recunosc că cei doi bebeluși decedați erau infectați cu Klebsiella, dar spun că infecția s-ar fi putut produce și în afara unităţii, potrivit Europa Fm.

Cei doi copii erau născuti prematur. Unul avea 1.100 de grame, iar celălalt 1.700 de grame.

Provin din mame cu hipertensiune arterială. Aveau incă de la naștere un risc crescut. Bebelușii se aflau în Centrul de Terapie Neonatală din cadrul maternitătii.

Erau dependenți de aparatele de ventilație. Medicii spun că, fiind prematuri, aveau un risc crescut de apariție a infecțiilor, fiind vorba despre un sistem imunitar slab dezvoltat.

Deși erau în același salon, era puțin probabil că infecția să se fie transmis de la unul la celălalt, fiind poziționați în zone diferite.

S-a deschis o anchetă și la maternitatea Cuza Vodă și la DSP.

Citeşte şi: Lider de la Bruxelles, reacţie de ULTIM MOMENT în scandalul INTERCEPTĂRII ministrului Carmen Dan: 'Cred că e un avertisment...' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.