Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a decis numele sculptorului ce va realiza statuia prinţesei Diana din faţa Palatului Kensington

printesa Diana

Un sculptor care a realizat efigia reginei Elisabeta a II-a folosită pe monedele britanice a fost ales să creeze o nouă statuie a prinţesei Diana, cu prilejul comemorării a 20 de ani de la moartea ei, au anunţat duminică birourile prinţilor William şi Harry citate de Reuters. Ian Rank-Broadley, care a realizat efigia reginei ce apare pe monedele britanice şi din Commonwealth din 1998, este cel care va realiza statuia, care nu va fi dezvelită decât anul viitor, conform Agerpres.

"Ian este un sculptor extrem de talentat şi ştim că va crea un omagiu adecvat şi durabil pentru mama noastră", au scris prinţii William şi Harry într-un comunicat comun.

În ianuarie, cei doi fraţi au comandat o statuie pentru a-şi omagia mama, care a murit în urmă cu 20 de ani într-un accident de maşină la Paris, aceasta urmând să fie plasată în faţa locuinţei lor oficiale din Londra, Palatul Kensington. Diana, prima soţie a moştenitorului tronului - prinţul Charles, a murit după ce limuzina în care se afla împreună cu partenerul ei Dodi al-Fayed a avut un accident într-un tunel din Paris în august 1997.

La momentul respectiv, William avea 15 ani, iar Harry avea 12 ani. "Am fost impresionaţi de cuvintele amabile şi de amintirile pe care atât de mulţi oameni ni le-au împărtăşit despre mama noastră în ultimele câteva luni. Este clar că semnificaţia activităţii ei este preţuită de mulţi în Marea Britanie şi în întreaga lume, chiar şi la 20 de ani de la moartea ei", au scris ei în comunicat.

Se spera ca statuia să fie dezvelită înainte de sfârşitul anului pentru a comemora împlinirea a 20 de ani de la moartea prinţesei, dar Palatul Kensington a precizat că acum doreşte să dezvelească monumentul anul viitor. Primul monument dedicat prinţesei Diana, o fântână de 210 metri lungime, a fost inaugurat în Hyde Park în 2004, după ani de dificultăţi birocratice şi dispute privind designul, notează Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.