Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a deschis Cutia Pandorei: Risc MAJOR pentru Băsescu, Tăriceanu și PNL

www.conexaoisrael.org

Decizia Tribunalului București în cazul lui Cristian Popescu Piedone, căruia i s-a interzis să candideze la Sectorul 4 din cauză că ar fi strâns nefiresc de rapid cele 5000 de semnături pentru candidatură.

Citește și: BOMBĂ Cristian Popescu Piedone NU POATE CANDIDA: Decizia e DEFINITIVĂ

Marian Muhuleț, vicepreședintele Autorității Electorale Permanente, a explicat, pentru STIRIPESURSE.RO că ”odată cu depunerea candidaturii, verificarea semnăturilor se face doar dacă există o contestație, deși nu cred să fie probleme cu semnăturile, având în vedere că un cetățean poate semna pe mai multe liste”, ne-a explicat Muhuleț.

Vicepreședintele AEP nu ținea însă cont de jocurile politice și ne-a explicat strict procedural, bazându-se pe experiența anilor trecuți, dar adevărata bombă este pe cale să se declanșeze.

Conform legii 115/2015 la articolul 51 se prevăd următoarele:

”1) Lista sustinatorilor trebuie sa cuprinda data alegerilor, numele si prenumele candidatului, functia pentru care candideaza, numele si prenumele sustinatorului, cetatenia, data nasterii, adresa, denumirea, seria si numarul actului de identitate, semnatura acestuia, precum si numele si prenumele persoanei care a intocmit-o”.

Citește și: El e omul care l-a scos pe Piedone din cursa electorală: Cum i-a convins pe judecători

Din rațiuni de joc politic, ALDE, PMP și într-o oarecare măsură PNL, au strâns semnături în alb, fără a avea trecut pe tabelul cu semnăturile de susținere numele unui candidat. Oamenilor li s-a sugerat că din partea ALDE ar putea candida Tăriceanu, din partea PMP Traian Băsescu sau din partea PNL Marian Munteanu.

Având în vedere precedentul stabilit în cazul Piedone, nu ar fi exclus ca odată cu depunerea listelor de semnături să avem o avalanșă de contestații la adresa candidaților.

În cazul celor trei candidați: Băsescu, Tăriceanu sau Marian Munteanu, fiecare dintre ei, dacă vor intra în cursă, vor anunța foarte târziu, motiv pentru orice amator de procese să le conteste candidatura. Pentru Primăria Capitalei trebuie depuse cel puțin 18.000 de semnături, foarte multe având în vedere greutatea cu care acestea se strâng chiar și de către partidele mari.

Chiar dacă nici unul dintre cei trei nu vor intra în cursă și partidele vor trimite alți candidați, se va ridica întrebarea firească când au avut timp să strângă semnături pentru noul candidat, având în vedere că acesta ar putea fi anunțat chiar în ultima zi.

Cazul Piedone a dechis Cutia Pandorei, iar candidații mai mici, avizi de notorietate, ar putea forța contestarea unor pești mari, iar dacă vreunul va fi împiedicat de instanță să candideze, haosul va fi total.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.