Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a deschis robinetul cu 'mascați': 17 percheziții în Alba, la o grupare care păcălea magazine online

perchezitii

Poliţiştii din Alba face miercuri dimineaţă 17 percheziţii la persoane bănuite că ar fi comandat prin internet produse în valoare de peste 60.000 de lei, pe care nu le-au mai plătit, peste 70 de societăţi care comercializează produse online fiind prejudiciate. Este a treia acțiune de acest fel anunțată de poliție miercuri dimineață, după cele din Galați și Brașov-Covasna.

”La data de 26 august 2020, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, efectuează 17 percheziţii, toate în judeţul Alba (în comunele Şona, Jidvei şi în municipiul Blaj), la persoane bănuite de săvârşirea unor infracţiuni de înşelăciune”, tranmite IGPR.

Din cercetări a rezultat că, în perioada decembrie 2019 - iulie 2020, 16 persoane ar fi făcut 174 de comenzi on-line, pentru a achiziţiona diverse bunuri (electrocasnice, bunuri de uz casnic, mobilier, obiecte vestimentare, triciclete, etc.), selectând, ca modalitate de plată, „ordin de plată”, fără ca aceasta să mai fie făcută în termenul de 15 zile de la validarea comenzii.

La ridicarea coletelor de la firmele de curierat, persoanele vizate de anchetă ar fi folosit date şi identităţi false sau ale unor persoane care nu aveau nicio legătură cu comenzile şi ar fi evitat ca acestea să le fie livrate la domiciliu, stabilind telefonic cu curierul alte locuri de întâlnire.

În acest fel, ar fi fost înşelate peste 70 de societăţi care comercializează bunuri on-line, cu sume cuprinse între 1.000 şi 20.000 de lei, prejudiciul total fiind de peste 60.000 de lei.

Totodată, în urma investigaţiilor, poliţiştii au constatat că alte două persoane ar fi instigat sau sprijinit persoanele vizate de anchetă, la săvârşirea faptelor de înşelăciune.

La percheziţii, alături de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, participă poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, ai poliţiilor municipale Alba Iulia, Blaj, Sebeş şi Aiud, ai Poliţiei Oraşului Câmpeni, ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, precum şi jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.