Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a deschis testamentul lui Silvio Berlusconi: condiția incredibilă pusă copiilor pentru a împărți o avere uriașă

berlusconi

Testamentul lui Silvio Berlusconi, fost premier și fost patron al celor de la AC Milan, a fost deschis în Italia. Cinci copii din două căsătorii: moștenirea lui Silvio Berlusconi va fi împărțită între ei, o moștenire care ajunge la aproape 4 miliarde de euro, atât cât valorează companiile pe care acesta le deținea.

Lângă testament, Berluconi a lăsat o scrisoare copiilor săi, scrisă pe 19 ianuarie 2022, în timp ce mergea să se interneze la spitalul San Raffael, după ce a fost diagnosticat cu leucemie.

"Dacă nu mă întorc, vă rog să luați notă de următoarele". De la această scrisoare scrisă de mână începe testamentul lui Silvio Berlusconi.

Condiție pentru cei 5 copii

Cei doi copii din prima căsătorie, Pier Silvio și Marina Berlusconi, rămân majoritari în Fininvest, un holding care administrează companii listate, dar și vile și imobiliare. Ultimul testament al lui Silvio Berlusconi este conținut într-un plic nesigilat, datat Arcore 19 ianuarie 2022 cu inscripția "Copiilor mei". Fondatorul Forza Italia a lăsat întreaga cotă disponibilă a companiei celor doi fii mai mari: împreună ajung la 53% din grup cu acțiuni egale.

Berluconi le-a impus celor 5 copii o condiție esențială pentru împărțirea averii: nimeni nu va avea un control majoritar și fiecare decizie trebuie luată după ce se vor consulta toți 5 între ei.

"Marina, Pier Silvio, Barbara, Eleonora și Luigi Berlusconi, după ce au citit testamentul tatălui lor Silvio Berlusconi, informează că arată că nicio persoană nu va deține un control majoritar indirect asupra Fininvest SpA. Notarul care a citit testamentul va asigura în următoarele ore împlinirea legii».

Berlucsconi a vrut să mențină stabilitatea companiilor: Pier Silvio a condus întotdeauna Mfe, MediaForEurope și apoi Mediaset, iar Marina a fost mult timp președinte al Fininvest și Mondadori.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.