Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a emis Cod Portocaliu de inundații: ploile fac prăpăd în țară

basilica.ro
inundatii alba iulia

I.N.H.G.A. a instituit Codul Portocaliu până luni, la ora 12.00. Există probabilitatea depășirii cotelor de apărare pe râuri din bazinele hidrografice Bârzava și Pogăniș.

I.N.H.G.A. a instituit Codul Portocaliu până luni, la ora 12.00 și atrage atenția că există probabilitatea depășirii cotelor de apărare pe râuri din bazinele hidrografice Bârzava, bazinul situat în aval de stația hidrometrică Moniom (judeţele:Caraş Severin și Timiş), și Pogăniş – bazinul situat în amonte de acumularea Cadăr Duboz (judeţul Caraş Severin).

„Menționăm că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu intensitate mai mare pe râul Bârzava – sectorul aferent stației hidrometrice Gătaia (sector îndiguit - judeţul Timiş) şi pe râul Pogăniş – sectorul aferent stației hidrometrice Valea Pai (sector îndiguit - judeţul Caraş Severin).

Totodată, până luni la ora 24:00 este în vigoare Codul Galben, pentru anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Someşul Mare, Someşul Mic, Crişul Negru, Crişul Alb, Arieş, Mureş, Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna și Olt. Fenomenele vizate constau în scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din aceste bazine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.