Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a inventat un echipament medical pentru terapia durerii

Spitalul Sfântul Sava
durere spitalul sfantul sava

Durerea cu care se confruntă pacienții în urma unor accidente, în afecțiunile neurologice sau cutanate, precum escarele care se formează din cauza șederii prelungite într-o singură poziție, se tratează acum cu un echipament inovativ, de ultimă generație.

Terapia durerii se bazează pe producerea unui câmp electrostatic oscilant în profunzimea țesutului, până  la opt centrimetri adâncime. Astfel, sunt influențate țesuturile tegumentar, subcutanat, muscular, limfatic și vascular.

Terapia durerii și a edemurilor care o generează, în cele mai multe cazuri, este non-invazivă și atraumatică, atunci când este folosit acest tip de echipament inovativ, pe care îl deține și Spitalul de Recuperare Medicală ”Sfântul Sava”, din Pantelimon, Ilfov.

Dr. Mihaela Nistor, medic specialist în chirurgie generală, consideră că această terapie  este extrem de eficientă în numeroase patologii, pentru reducerea durerii și a inflamațiilor.

Terapia Deep Oscilation, verificată și patentată, ajută pacienții în patologia traumatică, neurologică, în leziuni cutanate, pe care noi le tratăm cu succes, în Spitalul ”Sfântul Sava”. Acționează printr-un câmp electrostatic care favorizează îmbunătățirea fluxului sangvin la nivelul țesuturilor. Poate penetra țesuturile până la o profunzime de 8 cm, astfel fiind benefic în diverse patologii, inclusiv leziunea de decubit. De la o sesiune la alta, observăm o îmbunătățire a aspectului pielii cu escare. Pot să spun că această terapie reduce cu jumătate timpul necesar vindecării  leziunilor de decubit” – Dr. Mihaela Nistor, director medical al Spitalului de Recuperare Medicală ”Sfântul Sava”, din Pantelimon, Ilfov.

content-image

Leziunile de decubit sau escarele apar la pacienții imobilizați la pat o perioadă lungă de timp, precum cei care au suferit accidente vascular- cerebrale (AVC), accidente grave cu fracturi ale coloanei, intervenții chirugicale complexe, care nu permit bolnavilor să se poată mișca singuri, nici măcar în pat. Conform explicațiilor chirurgului Mihaela Nistor, acești pacienți trebuie să fie mobilizați la fiecare oră și jumătate – două ore și, chiar și în aceste condiții, escarele se formează și creează mari neplăceri atât pacienților, cât și celor care îi îngrijesc.

Leziunile de decubit pot apărea foarte frecvent la pacienții imobilizați, deoarece țesuturile sunt ischemice. Tocmai acest lucru face Deep Oscilation: îmbunătățește fluxul sangvin la nivelul țesuturilor. Echipamentul inovativ este foarte util inclusiv pacienților cu afecțiuni pulmonare, de tipul bronhopneumoniilor cronice obstructive, statusul post-Covid. De asemenea, este util în reducerea edemelor de diverse cauze – limfatice, cardiace, renale. Terapia Deep Oscilation are un rol antialgic extrem de important, durerea fiind un simptom frecvent întâlnit la toți pacienții noștri, indiferent de afecțiune”, explică doamna doctor Nistor.

Terapia durerii este aplicată în Spitalul ”Sfântul Sava”, atât în secțiile de recuperare medicală, după traumatisme, intervenții chirurgicale de orice natură, afecțiuni cardiovasculare și neurologice, dar și în secția de îngrijiri paliative, care oferă condiții optime, cu supraveghere 24 de ore din 24, inclusiv cu monitorizare video.

Spitalul de Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative  ”Sfântul Sava” investește permanent în echipamente inovative, aduse în premieră în România. Are cea mai mare echipă de specialiști în kinetoterapie, fizioterapie și îngrijiri paliative, cu cele mai bune rezultate în domeniu. În cei numai cinci ani de existență, Spitalul ”Sfântul Sava” a depășit numărul de 5.000 de pacienți recuperați medical cu succes, ceea ce reprezintă o performanță greu de egalat.

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

https://spitalulsfantulsava.ro/

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

" target="_blank">https://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.