Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a lansat aplicaţia de monitorizare a COVID-19: Oamenii vor afla dacă au intrat în contact cu o persoană bolnavă

coronavirus COVID 19

Portugalia şi-a lansat marţi aplicaţia de monitorizare a COVID-19, care permite atenţionarea utilizatorilor ce s-au intersectat recent cu o persoană testată pozitiv cu coronavirus, a anunţat marţi guvernul de la Lisabona, potrivit AFP, anunță AGERPRES.

Descărcarea acestei aplicaţii este "o datorie civică", a declarat premierul Antonio Costa.

Aplicaţia, botezată 'Stayaway Covid' şi care este 'voluntară, confidenţială şi sigură', constituie "un ajutor preţios" pentru autorităţile sanitare, a subliniat Marta Temido, ministrul Sănătăţii.

Aplicaţia foloseşte tehnologia Bluetooth, care permite comunicarea la mică distanţă a două aparate electronice, pentru a detecta contactele pe care le-ar avea o persoană testată pozitiv cu SARS-CoV-2.

Aplicaţia ar urma să le permită utilizatorilor să fie atenţionaţi dacă au fost în contact recent, timp de peste 15 minute, cu un alt utilizator testat pozitiv.

Citește și: Dorel Căprar, pretinsul 'PROPRIETAR' al posturilor publice vacante din județ, aspiră la fotoliul primăriei Arad - Lista completă a candidaților pentru arădeni

Astfel de aplicaţii de monitorizare, considerate esenţiale pentru a lupta împotriva răspândirii COVID-19, au fost lansate în numeroase ţări, cu rezultate amestecate.

Guvernul portughez a anunţat săptămâna trecută că va ridica preventiv, începând cu 15 septembrie, nivelul de alertă pentru a lupta împotriva pandemiei de COVID-19, cu noi măsuri care vor fi dezvăluite în curând.

Decizia are ca obiectiv pregătirea deschiderii şcolilor publice în Portugalia, prevăzută pentru 14 septembrie, şi întoarcerea la serviciu a numeroşi portughezi după mai multe luni de telemuncă, a precizat un purtător de cuvânt al guvernului.

De la începutul pandemiei, Portugalia a înregistrat 1.822 de morţi şi peste 58.000 de cazuri oficial declarate de COVID-19 la o populaţie de circa 10 milioane de locuitori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.