Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURPRIZĂ - Raluca Prună, Cristi Danileț și Siegfried Mureșan sunt la butoanele unei noi platforme

cal sah

Un grup de intelectuali, universitari și politicieni a lansat, vineri, la Cluj-Napoca, Inițiativa pentru Cultură Democratică Europeană (ICDE), inițiatorii spunând că își propun să apere valorile europene în România.

Noua asociație va înființa filiale în țară, va organiza dezbateri, mese rotunde, traininguri oferite tinerilor, proiecte de educație și cultură politică.

Consiliul director este format din Valentin Naumescu (preşedintele ONG-ului), Cristi Danileţ (judecător), Siegfried Mureşan (europarlamentar PNL), Ramona Strugariu (europarlamentar USR-PLUS), Raluca Prună (fost ministru al Justiției), Lucian Leuştean(profesor universitar), Vasile Popovici (profesor universitar).

  • „Azi e ziua de naștere al Inițiativei pentru Cultură Democratică Europeană (ICDE), un proiect național care reunește oameni care s-au remarcat prin susținerea valorilor europene. Inițiativa este o asociație națională cu sediul la Cluj care va sprijni opțiunea România Europeană, pentru că se simte ca aceasta trebuie fie apărată. Din ce în ce mai mulți români au constatat că aceste valori fundamentale ale UE nu sunt garantate și ireversibile și trebuie apărate permanent, fiind puse în pericol. Totul se poate nărui într-o clipă atunci când se fac loc tentațiilor autoritariste. Opțiunea România Europeană trebuie să fie apărată prin proiecte care trec dincolo de ceea ce partidele pro europene”, a spus Naumescu.
  • ”De doi ani asistăm la un asalt asupra legislației care vizează materia penală, trebuie să punem presiune pozitivă asupra politicienilor să respecte valorile europene și statul de drept. România nu își permite riscul să fie marginalizată, să ajungă la capătul UE, ci trebuie să fie o forță în cadrul Uniunii”, a spus și Danileț.

Citește și: SURSE - Varianta lui Ponta pentru prezidențiale face valuri în ALDE, Pro România și PSD .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.