Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a mai încheiat un 'război inventat' între ierarhi și Patriarhul Daniel: Precizările făcute de ÎPS Calinic

Patriarhul Daniel

Diverse persoane rău-intenționate au încercat, în ultimele zile, să prezinte situația dintre unii ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române ca fiind una tensionată. În cauză ar fi fost Patriarhul Daniel, ÎPS Calinic, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, și ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului. Anumite site-uri au scris că ÎPS Teodosie a fost ”pedepsit” de PF Daniel pentru felul în care s-a purtat în pandemie și i-a ”luat” mănăstirea cu hotel și SPA de la Dorna Arini.

Însă, tot acest așa-zis ”război” dintre ierarhi a fost infirmat chiar de unul dintre ei, anume ÎPS Calinic.

Citește și: Situație alarmantă la nivel mondial! Oamenii de știință au intrat în panică: Vaccinurile anti-COVID-19 ar putea să nu funcționeze împotriva noului coronavirus sud-african

”Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din Dorna Arini, după cum reiese din acte, a fost în perioada 2000-2009 sub jurisdicţia Arhiepiscopiei Tomisului, însă, din 2009, se află sub ascultare în jurisdicţia Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor. Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie, Arhiepiscop al Tomisului, în calitatea sa de ctitor al acelei mănăstiri, trebuie cinstit cum se cuvine la slujbele Bisericii. Dacă atunci când vine acasă (după cum se ştie, este originar din aceste locuri), doreşte să slujească la ctitoria sa, sau acolo unde foştii săi colegi sau studenţi îl invită, acest fapt nu face decât să mă bucure. Secerişul este mult în eparhie şi, ca atare, prezenţa oricărui ierarh canonic hirotonit la slujbele din parohiile şi mănăstirile din Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor este o necesitate. Cât despre celelalte amintite în respectivul articol, baze de tratament, firme şi fundaţii, fiind private, nu ţine de competenţa mea să judec.

La Dorna Arini mă interesează doar mănăstirea şi personalul din obştea acelei mănăstiri. În rest, faptul că lângă mănăstire există o bază de tratament, chiar dacă este privată, ar trebui să ne bucure, mulţumind ctitorilor.”, a explicat ÎPS Calinic.

Citește și: Sorin Cîmpeanu vine cu noi detalii despre deschiderea școlilor: ‘Până la jumătatea lunii ianuarie nu cred că cineva responsabil poate promite o decizie’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.