Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a spart mitul imunităţii UNPR în faţa procurorilor

oprea

Craca de sub picioarele vicepremierului Gabriel Oprea este din ce în ce tot mai fragilă. După ce opinia publică a ajuns să creadă într-un mit al imunităţii UNPR în faţa procurorilor, în ciuda numeroşilor "progresişti" anchetaţi, laţul se strânge treptat pe oastea generalului.

Vezi şi: Patronul UTI, dus cu mandat la DNA

Aducerea cu mandat la DNA a omului de afaceri Tiberiu Urdăreanu, patronul UTI, şi o eventuală anchetare a acestuia reprezintă o lovitură puternică pentru Gabriel Oprea şi UNPR. Apropiat al vicepremierului, beneficiar de contracte enorme cu statul, Urdăreanu este unul dintre principalii finanţatori ai UNPR. De altfel, acesta este şi membru al formaţiunii, ocupând funcţia de preşedinte al Departamentului energie, resurse şi politici industriale al UNRP.

Vezi şi: DEZVĂLUIRI despre Tiberiu Urdăreanu. 'Maşinărie' de făcut bani

Aceasta este doar ultima lovitură pe care o încasează imperiul financiar al UNPR. Alţi doi apropiaţi ai lui Gabriel Oprea sunt vizaţi de anchete ale procurorilor, dar şi de inspecţii speciale din partea ANAF. Nicolae Dumitru, finul lui Oprea şi patronul grupului Niro, are probleme cu DNA în Dosarul Microsoft, dar şi ANAF a anunţat inspecţii zilnice fără precedent la Complextul Dragonul Roşu, deţinut de Niro. Probleme are însă şi un alt apropiat al lui Oprea, omul de afaceri Dumitru Puzdrea, patronul Complexului Flora.

Vezi şi: Măsură fără precedent luată de ANAF: Finul lui Gabriel Oprea, vizat direct

Lăsat treptat fără pârghii financiare, esenţiale pentru supravieţuirea oricărui partid, Gabriel Oprea se vede el însuşi strâns cu uşa. Deocamdată nu pentru afaceri necurate, aşa cum se specula în ultima vreme, ci pentru cazul poliţistului mort în coloana sa oficială. Surse judiciare vorbesc despre declinarea competenţei Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti către DNA sau Parchetul General şi anchetarea vicepremierului pentru abuz în serviciu.

Vezi şi: Cazul Oprea. 'Sediul materiei nu e la Parchet, ci la DNA'

De altfel se merge pe linia pe care deja au mers unele mărimi ale UNPR: Gabriel Berca, fost ministru de interne trimis in judecata pentru corupție, Cătălin Cherecheș, primarul de Baia Mare, anchetat de DNA... ș.am.d.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.