Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a stabilit calendarul simulăriile pentru clasa a VIII-a și bacalaureat

scoala-elevi

Ministerul Educatiei a prezentat programul simularilor, pentru pregatirea carora elevii de clasa a VIII-a mai au doar o luna.

Simularea Evaluarii nationale pentru elevii din clasa a VIII-a va incepe pe 22 februarie cu proba la limba si literatura romana, iar prima proba a simularii examenului de Bacalaureat pentru elevii din clasele a XI-a si a XII-a va avea loc pe 7 martie, potrivit unui ordin al ministrului Adrian Curaj, publicat pe site-ul MENCS.

Citește și: Ce a decis România să le facă celor 60 de imigranți care au trecut ilegal frontiera / VIDEO

Astfel, calendarul simularii Evaluarii nationale pentru elevii ultimei clase de gimnaziu este: 22 februarie - limba si literatura romana; 23 februarie - matematica; 24 februarie - limba si literatura materna pentru elevii apartinand minoritatilor nationale. Pe 4 martie vor fi afisate rezultatele simularii.

Simularea examenului de Bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a si a XII-a va incepe pe 7 martie cu proba la romana, care va fi urmata pe 8 martie cu proba la limba materna pentru elevii apartinand minoritatilor nationale.

Pe 9 martie va avea loc simularea probei obligatorii a profilului, iar pe 10 martie - proba la alegere a profilului si specializarii (numai pentru elevii clasei a XII-a). Rezultatele simularii Bacalaureatului vor fi afisate pe 8 martie.

Citește și: O speranță a fotbalului din România a murit la 20 de ani

"Se aproba organizarea Evaluarii nationale pentru elevii clasei a VIII-a si a simularii probelor scrise ale examenului de Bacalaureat national, in anul scolar 2015 - 2016, pentru familiarizarea cu rigorile unei Evaluari nationale, respectiv ale unui examen de Bacalaureat national si cu scopul de a optimiza rezultatele obtinute de catre elevii din invatamantul preuniversitar, la finalul studiilor gimnaziale/liceale", prevede ordinul.

Potrivit sursei citate, disciplinele la care se organizeaza simularea probelor scrise ale Bacalaureatului pentru elevii clasei a XI-a sunt limba si literatura romana, literatura materna pentru elevii apartinand minoritatilor nationale, matematica si istorie.

Citește și: Postarea anului făcută de Traian Băsescu: Ce i s-a întâmplat / FOTO

Disciplinele la care se organizeaza simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat pentru elevii clasei a XII-a sunt limba si literatura romana, limba si literatura materna pentru elevii apartinand minoritatilor nationale care au urmat studiile liceale intr-o limba a minoritatilor nationale, matematica, istorie, fizica, chimie, biologie, informatica, geografie, logica, argumentare si comunicare, psihologie, economie, sociologie filosofie, in functie de profil sau specializare.

Citește și: Un primar de oraș al PSD, exclus din partid, s-a înscris în PNL

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.