Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a stabilit data la care ajung primii refugiați în România: Ce oraș îi va găzdui

migranti

Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI) a anunţat marţi, în cadrul unei dezbateri pe tema fluxului de migranţi, că România va primi în total 6.205 refugiaţi în următorii doi ani. Pe 3 martie vor ajunge primii 11, la Galaţi.

Conform mecanismului de relocare a refugiaţilor din Grecia şi Italia în statele membre ale UE, adoptat de Consiliul JAI cu majoritate calificată (România a votat împotriva), ţara noastră urmează să primească 6.205 refugiaţi. Numărul acestor refugiaţi cuprinde perioada a doi ani de zile, respectiv 2016 şi 2017. Anul acesta, România urmează să primească 1.705 refugiaţi. În acest moment, IGI a cerut Italiei un număr de 190 de refugiaţi din hotspoturile sale, iar Greciei 125. Acesta ar trebui să reprezinte primul val de relocare către ţara noastră, adică un total de 315 refugiaţi. Primii care vor sosi în România sînt 11 refugiaţi programaţi să ajungă la centrul de cazare şi proceduri pentru socilitantii de azil din Galaţi.

Citeşte şi: Elena Băsescu, apariţie interzisă minorilor: A lăsat pe toată lumea cu gura căscată / VIDEO

Despre ţările de origine ale acestor refugiaţi, IGI nu a dat detalii în cadrul dezbaterii desfăşurate la sediul Reprezentanţei Comisiei Europene de la Bucureşti. Georgiana Chirilă, reprezentant al SRI prezent la dezbatere, a precizat că nivelul de alertă este, în acest moment, la nivel "precaut" (culoare albastru) şi că serviciul cooperează cu toate instituţiile implicate în procesul de relocare a refugiaţilor, scrie euractiv.ro.

Citește și: SCANDAL uriaș stârnit de Oana Stancu: Băsescu se implică, un membru CSM și unul CNA cer măsuri

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.