Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a stabilit ședința decisivă: Soarta pragului pentru abuzul în serviciu se decide marți în coaliție

codul penal

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a început, luni, dezbaterile generale asupra proiectului de lege privind abuzul în serviciu.

Până marţi, la ora 13,00, se vor depune amendamente. De la ora 13.00 va începe ședința Coaliției, iar comisia se va reuni tot marţi, de la ora 15,00, pentru raport.

Vicepreşedintele comisiei, deputatul PNL Ioan Cupşa, a declarat că pragul privind abuzul în serviciu trebuie stabilit şi asumat de coaliţia de guvernare.

"Desigur, ministrul Justiţiei are un rol foarte important şi răspunde şi dânsul politic. Coaliţia trebuie să-şi asume care va fi acel prag. Încă nu ştim care va fi acel prag. Sunt decizii politice importante", a arătat Cupşa.

Deputatul USR Stelian Ion a declarat că legislaţia penală trebuie adusă în acord cu deciziile CCR.

"Dacă ne grăbim acum, cu toată buna credinţă pe care putem să o găsim la această masă, sau vom greşi şi vom ajunge din nou la CCR, nu peste două săptămâni, ci peste doi-trei ani de zile. (...) Nu doar pragul de abuz în serviciu reprezintă problema", a declarat deputatul USR Stelian Ion.

Senatul a adoptat săptămâna trecută un prag de 250.000 de lei pentru prejudiciul infracțiunii de abuz în serviciu. Ulterior, Ministerul Justiției a anunțat că în Camera Deputaților pragul va fi stabilit la 9000 de lei. Surse din PNL susțin că s-a propus alt prag, de două salarii minime brute (6000 de lei)..

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.