Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a votat în Senat: Șeful SIE e la mâna parlamentarilor

www.max-media.ro
SIE

Senatul a adoptat în unanimitate cu 104 voturi pentru, în calitate de Cameră decizională, propunerea legislativă pentru modificarea art. 3 alin. (1) din Legea nr. 1/1998 privind organizarea şi funcţionarea Serviciului de Informaţii Externe (SIE).

Printr-un amendament propus de senatorul PSD, Şerban Nicolae, conducerea SIE se asigură de către un director, cu rang de ministru, numit de Camera Deputaţilor şi Senat, în şedinţă comună, la propunerea preşedintelui României, scrie agerpres.ro.

Citește și: ȘOCANT S-a aflat cine a distribuit pozele cu Dalia Ducă împușcată în cap de fostul iubit / VIDEO

"Un amendament pe care l-am formulat a fost însuşit de întreaga comisie, în sensul în care armonizăm dispoziţiile Constituţiei României şi Legea de funcţionare şi organizare a Serviciului de Informaţii Externe. Textul propus, în esenţă, spune că procedura este similara directorului Serviciului Român de Informaţii, în sensul în care Serviciul de Informaţii Externe este condus de un director cu rang de ministru, numit de Camera Deputaţilor şi Senat, în şedinţă comună, la propunerea preşedintelui României. Cu aceste modificări, practic, a fost de acord toată lumea, am întrunit unanimitate atât în Comisia de control al activităţii SIE, cât şi în Comisia de apărare şi siguranţa naţionala din Senat. Este o propunere care nu implică niciun fel de diferenţe politice sau doctrinare şi este în buna funcţionare atât a Parlamentului, în ceea ce priveşte controlul civil asupra serviciilor de informaţii, cât şi în ceea ce priveşte conducerea operativă şi executivă a Serviciului de Informaţii Externe", a spus senatorul PSD, Şerban Nicolae, în timpul dezbaterilor.

Citește și: Prințesa Diana și-a povestit RELAȚIILE SEXUALE: Ce-i scria secretarei sale

În prezent, conform Legii 1/1998, SIE este condus de către un director, cu rang de ministru, numit de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, la propunerea preşedintelui României.

În forma adoptată de Camera Deputaţilor, propunerea legislativă prevede că din Comisia specială de control asupra activităţii SIE fac parte patru deputaţi şi trei senatori, aleşi din cadrul Comisiilor pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională ale celor două Camere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.