Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-au aprobat proiectele de vacantare a 4 locuri în Camera Deputaților: Toți sunt de la PSD

Inquam Photos / George Calin
Camera Deputatilor Parlament gol

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a aprobat, luni, proiectele de vacantare a patru locuri de deputaţi ca urmare a demisiilor social-democraţilor Constantin Truşcă, Iulian Iacomi şi Leonardo Badea şi a decesului Adelinei Coste, acestea urmând să fie supuse votului într-una dintre primele şedinţe ale plenului Camerei Deputaţilor.

Constantin Truşcă a demisionat din calitatea de deputat întrucât a fost ales primar al comunei Simian din judeţul Mehedinţi, Iulian Iacomi a fost ales primar la Lehliu Gară, iar Leonardo Badea a fost numit preşedinte ASF. Deputatul PSD de Bihor, Adelina Coste, a încetat din viaţă pe 13 august, scrie agerpres.ro.

Citește și: Foarte interesant! Ce sume importante primește lunar Leonard Doroftei de la statul român, deși zice că moare de foame

"În conformitate cu art. 7 din statutul deputaţilor şi senatorilor calitatea de deputat şi senator încetează la data demisiei sau la data înscrisă pe certificatul de deces. Anunţurile la plen pentru demisii s-au făcut, se va face şi cel pentru deces", a precizat preşedintele comisiei juridice, Eugen Nicolicea.

El a explicat că proiectele de hotărâri de vacantare a celor patru locuri de deputat urmează să fie votate de plenul Camerei şi vor începe să-şi producă efectele la data publicării în Monitorul Oficial. "Practic, la prima şedinţă se votează şi se vacantează locurile la publicarea în MO. Apoi, este îndeplinită condiţia ca cei 4 supleanţi să vină la comisia de validare şi să înceapă procedura de a fi validaţi", a mai spus Nicolicea.

Citește și: Schimbare de proporții la Pro TV! Ce s-a întâmplat în această dimineață

Cei care vor ocupa aceste 4 funcţii de deputaţi PSD sunt supleanţi pe listele electorale şi urmează să fie stabiliţi de PSD, după ce vor fi votate în plen proiectele de vacantare ale locurilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.