Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-au dus la meciul Danemarca – Belgia și s-au infectat cu tulpina indiană

forbes.ro
COVID-19 test pozitiv

Trei suporteri prezenţi la stadionul Parken din Copenhaga s-au infectat, la 17 iunie, cu varianta Delta a coronavirusului, în timpul meciului Danemarca – Belgia de la Euro-2020, au anunţat autorităţile sanitare daneze, care fac un apel pentru testarea a aproximativ 4.000 de persoane, informează AFP.

“Aceste trei persoane s-au contaminat în timpul meciului Danemarca – Belgia, iar contacţii lor apropiaţi şi contacţii apropiaţi contacţilor lor au fost avertizaţi personal. Însă recomandăm testarea spectatorilor care au fost în aceleaşi sectoare cu cei infectaţi. Este vorba de spectatorii de la tribuna C 1-4 şi C 6-7, adică aproximativ 4.000 de persoane”, a declarat Anette Lykke Petri, directoarea Agenţiei pentru Siguranţa Pacienţilor, potrivit news.ro.

Danemarca recomandă, în cazul infectării cu varianta Delta, izolarea contacţilor până la al doilea grad, adică până la contacţii contacţilor. Însă conform regulilor sanitare în vigoare, simpla prezenţă în tribuna în care s-a descoperit un caz nu necesită plasarea în izolare.

Marţi, Organizaţia Mondială a Sănătăţii s-a declarat îngrijorată de relaxarea restricţiilor în unele oraşe-gazdă ale Euro-2020, după creşterea numărului de cazuri de coronavirus. În aceeaşi zi, Danemarca a raportat 29 de cazuri descoperite în legătură cu meciuri de la Euro disputate la Copenhaga.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.