O echipă de oameni de ştiinţă de la Centrul de studii marine al Universităţii din Oregon (SUA) a reuşit să creeze o algă care capătă gust de bacon când este cufundată în ulei. Ea a primit numele de 'palmaria mollis', relatează 7sur7.be
Este de fapt derivată dintr-o altă algă ce se dezvoltă extrem de repede de-a lungul coastelor Pacificului şi Atlanticului de 15 ani. 'Palmaria este un superaliment, aportul ei nutriţional este de două ori mai ridicat decât ale verzei kale (varza creaţă)', arată într-un comunicat Chuck Toombs, unul dintre cercetători. 'Universitatea a dezvoltat acest tip de algă fiindcă poate fi cultivată şi oferă ocazia creării unei noi industrii în Oregon', adaugă el.
Ca de multe ori în lumea ştiinţifică, rezultatul experimentului nu a fost cel scontat. Cercetătorii intenţionau iniţial să creeze această algă pentru a hrăni un tip de scoici. Însă, după ce i-au văzut potenţialul, şi-au schimbat părerea. Descoperirea ar putea oferi o alternativă în plus industriei cărnii, criticată tot mai mult pentru impactul ei negativ asupra mediului.