Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-au inventat algele cu gust de bacon

bacon

O echipă de oameni de ştiinţă de la Centrul de studii marine al Universităţii din Oregon (SUA) a reuşit să creeze o algă care capătă gust de bacon când este cufundată în ulei. Ea a primit numele de 'palmaria mollis', relatează 7sur7.be

Vegetarienii vor fi încântaţi de calităţile algei roşii cu proprietăţi uimitoare. Creatorii ei susţin că alga este crocantă şi ar avea un pronunţat gust de bacon când este prăjită. În schimb, când este crudă, ar avea o textură asemănătoare cu cauciucul. 'Palmaria mollis' este bogată în proteine, minerale, vitamine şi antioxidanţi.

Este de fapt derivată dintr-o altă algă ce se dezvoltă extrem de repede de-a lungul coastelor Pacificului şi Atlanticului de 15 ani. 'Palmaria este un superaliment, aportul ei nutriţional este de două ori mai ridicat decât ale verzei kale (varza creaţă)', arată într-un comunicat Chuck Toombs, unul dintre cercetători. 'Universitatea a dezvoltat acest tip de algă fiindcă poate fi cultivată şi oferă ocazia creării unei noi industrii în Oregon', adaugă el.

Ca de multe ori în lumea ştiinţifică, rezultatul experimentului nu a fost cel scontat. Cercetătorii intenţionau iniţial să creeze această algă pentru a hrăni un tip de scoici. Însă, după ce i-au văzut potenţialul, şi-au schimbat părerea. Descoperirea ar putea oferi o alternativă în plus industriei cărnii, criticată tot mai mult pentru impactul ei negativ asupra mediului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.