Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO S-au lecuit: Femei din Crimeea amendate pentru că au dansat pe o melodie ucraineană

crimeea 1

Un tribunal din Crimeea a amendat trei femei cu 15.000 de ruble (138 de euro) pentru ”discreditarea” armatei ruse, a anunţat vineri Ministerul rus de Interne, citat de Novaya Gazeta Europe.

Incidentul a avut loc într-un parc acvatic din oraşul Aluşta, pe 8 august, scrie news.ro.

Ministerul a declarat într-un comunicat că cele trei femei, care lucrează ca animatoare pentru copii în parcul acvatic, ”dansează public” pe o melodie ”cu un înţeles inacceptabil”, a unui artist ucrainean.

Canalul de Telegram pro-război Crimea SMERSH a postat un videoclip care le arată pe femei dansând pe cântecul lui Verka Serducika, Gulianocika.

Unul dintre versuri este ”Ucraina nu a pierit încă dacă petrecem aşa”.

Verka Serducika, personajul drag al artistului ucrainean Andri Danilko, este populară în Rusia şi Ucraina de zeci de ani.

De la începutul invaziei ruse în Ucraina, Danilko a fost vehement împotriva războiului şi a lansat un turneu de concerte Help for Ukraine, concertând în mai multe ţări.

Angajatele parcului acvatic, în vârstă de 19, 20 şi 26 de ani, au fost reţinute a doua zi.

Potrivit ministerului, două dintre ele sunt cetăţene ruse care au venit la Aluşta pentru muncă de vară, în timp ce a treia femeie era originară din Crimeea.

Acelaşi canal Telegram a postat ulterior un videoclip în care femeile îşi cer scuze şi apoi cântă melodia Vladimir Putin este un om bun.

În decembrie 2022, trei bărbaţi au fost arestaţi în Crimeea şi acuzaţi de ”discreditarea” forţelor armate ruse ”ascultând şi cântând cu voce tare cântecele naţionaliştilor ucraineni”.

În mai 2023, primarul oraşului Krasnodar, Evgheni Naumov, a ordonat inspectarea cluburilor de karaoke ale oraşului după ce într-unul dintre ele a fost interpretat un cântec al Verka Serduc ika.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.