Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-au reluat confruntările dintre kurzi și armata siriană. Lupte crâncene în Nord/ VIDEO

http://www.aljazeera.com/
turcia siria

Luptele s-au reluat noaptea trecuta in interiorul orasului Al-Hasakah dupa ce negocierile de incetare a focului dintre reprezentantii guvernului sirian si cei ai fortelor kurde au esuat pentru a 3-a oara consecutiv.

Vezi și: Vîntu anunță noi dezvăluiri. Săgeți către Antena 3

Kurzii propusesera ca Fortele de Aparare Nationala ( pro-guvern ) sa paraseasca definitiv orasul Al-Hasakah , propunere pe care reprezentantii guvernului nu au putut sa o accepte acestia propunand la randul lor kurzilor sa isi dezarmeze fortele de politie din oras ( Asayish ) si sa ii inlocuiasca cu trupe YPG in timp ce Fortele de Aparare Nationala ar fi urmat sa fie inlocuite de Armata Siriana. Kurzii insa au refuzat in ciuda faptului ca fusesera de acord initial la presiunea Rusiei.

Imediat dupa ce intalnirea a luat sfarsit luptele s-au reluat in tot orasul Hasakah , fortele kurde Asayish si YPG incercand sa avanseze in districtele Guweiran si Al-Askari , cartierele estice Nashwa dar si zona "Vilelor rosii". Kurzii reusisera in aceasta dimineata sa cucereasca cladirea Facultatii de Economie insa au fost fortati sa se retraga de acolo dupa ce au fost bombardati de armata siriana de la baza Kawkab .

Aviatia Siriana a efectuat la randul ei peste 30 raiduri aeriene bombardand intens pozitiile fortelor kurde, dar cu toate acestea in aceasta seara politistii kurzi Asayish in coordonare cu luptatorii din fortele kurde YPG au reusit sa cucereasca cartierele estice ale districtului Al-Nashwa fortand Fortele de Aparare Nationala sa se retraga catre districtul Liliyah.

Vezi și: Mutare strategică a DNA, după divorțul de SRI

Pe langa asta , fortele kurde au mai cucerit o scoala care era folosita de Fortele de Aparare Nationala drept baza si cateva puncte in zona "orasului sportiv".

Sâmbătă, o sursă din oraş a spus pentru Xinhua că ruşii au început eforturile de mediere pentru a dezamorsa tensiunea şi luptele între forţele kurde de poliţie, Assayish, şi Forţele Siriene de Apărare Naţională (NDF), forţe paramilitare care susţin armata.

Vezi și: Lovitură după lovitură pentru Ponta. Ce face Dragnea cu toți colaboratorii și partizanii săi

Tensiunile au început în ultima săptămână, când Assayish şi NDF şi-au arestat reciproc membri, şi au crescut şi mai mult atunci când miliţiile kurde au cerut dizolvarea NDF în Hasaka, solicitare respinsă de armata siriană. Mai târziu, Assayish a început bombardarea poziţiilor NDF din Hasaka, armata siriană răspunzând prompt cu lovituri aeriene, pentru prima dată, potrivit unei surse care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.