Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Să ne ferim de formalism, răutate și fățărnicie: PS Timotei Prahoveanul

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul a afirmat în Duminica a 27-a după Rusalii că Evanghelia rânduită spre citire „ne îndeamnă să ne ferim de starea aceasta de formalism, de răutate și de fățărnicie”, potrivit basilica.ro.

„Dacă avem ceva de spus, să spunem întotdeauna persoanei în cauză, nu să vorbim pe la colțuri. Nu indirect, nu lovind în unii și în alții, după cum constatăm că tot mai des se întâmplă”, a subliniat Preasfinţia Sa.

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor a oficiat duminică Sfânta Liturghie în Catedrala Patriarhală din Capitală.

La predică, a făcut o paralelă între atitudinea mai marelui sinagogii şi atitudinea Mântuitorului Iisus Hristos, consemnate în pasajul biblic ce prezintă tămăduirea femeii gârbove.

„Mai marele sinagogii îi reprezintă pe oamenii cu suflet mic, pe cei care nu se pot bucura decât de propriile realizări. Niciodată nu vor observa și nu se vor bucura de împlinirile altora”.

Citește și: Analiza alegerilor parlamentare: Ziua în care victoria este de aur, iar înfrângerea este de argint

„Constatăm adeseori cât de mici suntem la suflet și acest lucru, lipsa bucuriei pentru bucuria altora, înseamnă de fapt un drum lung până la întâlnirea noastră cu Dumnezeu”.

„Dacă nu ne vom schimba, rămânem asemenea mai marelui sinagogii căruia Mântuitorul i-a spus: Fățarnicilor!… (Luca 13:15)”, a atras atenţia PS Timotei Prahoveanul.

„Niciodată ziua de odihnă nu ne împiedică să facem bine celor bolnavi, singuri, pe care nu-i mai iubește nimeni”, a adăugat ierarhul.

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

Episcopul a mai spus că atitudinea Mântuitorului față de femeia gârbovă corespunde cu atitudinea Domnului „față de toți cei care Îi cer milostivirea”.

„Ei primesc binefacerile cele bogate ale lui Dumnezeu în Biserica pe care El a întemeiat-o și o conduce”.

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor a numit-o pe femeia gârbovă un „model pentru noi” şi a argumentat:

„Câți dintre oamenii sănătoși, câți dintre cei tineri sau chiar în vârstă, fără suferință, nu caută pretexte pentru a rămâne acasă într-o zi de sărbătoare?”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.