Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Saadi, fiul fostului lider libian Muammar Gaddafi, eliberat din închisoare

Saadi Gaddafi

Saadi Gaddafi, fiul fostului lider libian Muammar Gaddafi, deţinut într-o închisoare din capitala Tripoli din 2014, a fost eliberat în urma unei hotărâri judecătoreşti datând de câţiva ani, potrivit unei surse din Ministerul Justiţiei, relatează AFP preluat de agerpres.

''Saadi Muammar Gaddafi a fost eliberat din închisoare ca urmare a executării unei hotărâri judecătoreşti'' emise în urmă cu câţiva ani, a declarat duminică pentru AFP o sursă a Ministerului Justiţiei, fără a preciza dacă el se află încă în Libia.

Numeroase mass-media locale au indicat duminică seara că Saadi Gaddafi a părăsit deja teritoriul libian cu un zbor către Turcia.

Contactată de AFP, o sursă din biroul procurorului general a afirmat că fiul lui Gaddafi a fost eliberat la recomandarea procurorului.

''Procurorul a cerut, în urmă cu câteva luni, executarea deciziei privind eliberarea lui Saadi Gaddafi de îndată ce au fost îndeplinite toate condiţiile necesare'', a precizat sursa citată, reamintind că el este ''liber să rămână sau să plece''.

Extrădat din Niger la 6 martie 2014, Saadi Gaddafi, în vârstă de 47 de ani, a fost judecat şi achitat în aprilie 2018 de Curtea de Apel din Tripoli pentru asasinarea în 2005 a unui fost antrenor al clubului de fotbal Al-Ittihad din Tripoli, Bachir Rayani.

De asemenea, el urma să fie judecat pentru presupusa sa implicare în reprimarea sângeroasă a revoltei care a pus capăt regimului tatălui său Muammar Gaddafi, în 2011.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.