Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE. Sabotaj fără precedent la PÎCCJ. Secţia pentru investigarea magistraţilor, blocată să comunice public (surse)

justitie tacere

UPDATE: La 20 de minute după publicarea articolului de mai jos, Parchetul General a emis cele două comunicate primite de la SIIJ, într-un singur document. Detalii: Anunț OFICIAL despre anchetarea lui Kovesi - Ar fi dispus achitarea cheltuielilor pentru un ofițer SRI. Declarații contradictorii privind relația cu Ghiță

Articolul iniţial:

Sunt tensiuni fără precedent în interiorul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după punerea sub urmărire penală a Laurei Codruţa Kovesi. Comunicarea publică a Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ) este blocată de la vârful Parchetului, potrivit unor surse din cadrul instituţiei.

Aşa cum se obişnuieşte în dosarele cu impact mediatic, decizia SIIJ de punere sub urmărire penală a fostei şefe a DNA urma să fie anunţată printr-un comunicat de presă. Contactat de STIRIPESURSE.RO, după ce s-a aflat că Laura Codruţa Kovesi a fost citată, procurorul Gheorghe Stan, şeful SIIJ, a declarat că informaţii despre dosar vor fi comunicate doar oficial, printr-un comunicat de presă, după audierea fostei şefe a DNA. Comunicatul respectiv nu a mai apărut.

CITEȘTE ȘI: De ce este bine să mănânci îngheţată când te doare în gât. Alte mituri spulberate de medici

Surse de la vârful Parchetului General dezvăluie că s-au primit două comunicate de la SIIJ, în cursul zilei de vineri. Primul comunicat viza situaţia Laurei Codruţa Kovesi. Al doilea comunicat, despre care au apărut deja informaţii în presă, se referă la extinderea urmăririi penale în acelaşi dosar, cu privire la fapte de care ar putea fi responsabil însuşi procurorul general Augustin Lazăr.

Cele două comunicate au fost primite, potrivit surselor din cadrul instituţiei, înainte de ora 16.00, însă conducerea instituţiei a refuzat să le transmită presei. Cum comunicarea instituţiei se realizează exclusiv prin Biroul de Presă, aflat în subordinea lui Augustin Lazăr, conducerea SIIJ nu are competenţe în transmiterea propriilor comunicate.

În schimb, procurorul general a transmis un comunicat în care contrazice exact informaţiile din unul dintre cele două comunicate ale SIIJ, apărute deja în presă. Detalii AICI! În acelaşi timp, s-a transmis "pe surse" că Lazăr analizează cererea de recuzare a şefului SIIJ, depusă de Kovesi, deşi Codul de Procedură Penală nu îi mai permite acest lucru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.