Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sacrificările de animale au crescut la toate speciile, în martie 2020, comparativ cu aceeaşi perioadă din anul precedent

Zooland
gaini

Sacrificările de animale şi păsări au crescut la toate speciile în luna martie 2020, comparativ cu aceeaşi perioadă din anul precedent, dar şi faţă de luna anterioară, arată datele provizorii publicate, vineri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Conform datelor INS, numărul sacrificărilor de bovine a crescut, în martie, cu 10,8% în comparaţie cu aceeaşi lună din 2019. La porcine s-a înregistrat o creştere de 2,1%, la ovine şi caprine de 16,5%, iar la păsări de 5,4%, potrivit agerpres.ro.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 51: Cîțuleeee! Dorm toți...?

În acelaşi timp, la greutatea în carcasă, raportat la perioada de referinţă, în cazul bovinelor s-a consemnat o creştere de 18,2%, la porcine de 0,5%, la ovine şi caprine de 22,7%, iar la păsări de 4,9%.

Potrivit sursei citate, în ceea ce priveşte greutatea medie în carcasă, la nivelul lunii martie a acestui an faţă de martie 2019, în cazul bovinelor aceasta a fost de 170,2 kg faţă de 159,5 kg. De asemenea, la porcine, s-a înregistrat o greutate medie în carcasă de 90,3 kg (de la 91,7 kg, în martie 2019), la ovine şi caprine de 13,1 kg (de la 12,4 kg, în a treia lună din anul anterior), respectiv la păsări de 1,7 kg, acelaşi nivel ca în martie 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.