Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șah la PNL

camera-deputatilor

Victor Ponta a anuntat, luni, ca PSD se va mobiliza in Parlament pentru modificarea Statutului parlamentarilor, actiune care lasa fara obiect sesizarea PNL la CCR.

"Chiar nu inteleg care e supararea liberalilor. Ei au cerut, ce e rau ca schimba si punem in acord cu decizia Curtii?", a declarat Victor Ponta, intrebat de ce atata graba cu modificarea Statutului in conditiile in care CCR discuta miercuri cazul care a dus la scandalul Dan Sova.

Dorinta PSD este de a modifica Statutul parlamentarilor in sensul in care  cererile de arestare sa fie adoptate cu majoritatea parlamentarilor PREZENTI in fiecare Camera si nu cu majoritatea tuturor parlamentarilor.

Victor Ponta le-a mai cerut liberalilor sa vina la sedinta comuna a Parlamentului pentru ca ei insisi au sustinut modificarile de la bun inceput.

PNL a sesizat la CCR faptul ca procedurea de vot pentru cererea DNA de arestare a lui Dan Sova a fost realizata dupa Statutul senatorilor (majoritatea tuturor senatorilor) in timp ce Constitutia prevede majoritatea celor prezenti.

Daca s-ar fi aplicat Constitutia, cererea de arestare a lui Dan Sova ar fi fost adoptata in Senat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.