Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sala de operaţii a Secţiei de oftalmologie a Spitalului Judeţean, reabilitată şi redevenită funcţională după zece ani

sala operatii

Sala de operaţii a Secţiei de oftalmologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu a fost reabilitată şi a redevenit funcţională după zece ani, aceasta fiind inaugurată marţi, după încheierea lucrărilor de reabilitare efectuate de Consiliul Judeţean Giurgiu, potrivit Agerpres.

"Consiliul Judeţean Giurgiu ne-a sprijinit cu reabilitarea acestei secţii a spitalului, valoarea lucrărilor de reabilitare a fost de 155.000 de lei şi chiar dacă nu a fost una mare, importanţa reabilitării acestei secţii constă în faptul că toţi giurgiuvenii care aveau nevoie de intervenţii oftalmologice nu vor mai fi nevoiţi să meargă la spitale din capitală şi vor putea să îşi facă aceste intervenţii acasă", a declarat directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, Dragoş Chivu.

Şi şefa Secţiei de oftalmologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, Nicoleta Niţă, a declarat că reabilitarea clădirii, a sălii de operaţii şi a saloanelor pentru pacienţi a fost realizată cu sprijinul Consiliului Judeţean Giurgiu, iar aparatura a fost asigurată de Ministerul Sănătăţii.

"Avem o sală de operaţii foarte bine dotată, în special pentru intervenţiile de cataractă. Putem asigura şi 40 de consultaţii pe zi, avem o capacitate de opt paturi pentru spitalizare şi putem efectua până la patru intervenţii chirurgicale pe zi", a declarat dr. Nicoleta Niţă.

Intervenţii pentru retinopatia diabetică, glaucom dar şi alte urgenţe oftalmologice se vor putea efectua de acum la Spitalul Judeţean Giurgiu.

"Este o aripă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu care nu a mai fost modernizată din anul 2011, e o investiţie mică. Faţă de alte investiţii de zece milioane de euro poate fi considerată una aproape derizorie, dar pentru persoanele care suferă de aceste boli, importanţa redeschiderii acestei secţii de oftalmologie pentru intervenţii chirurgicale este foarte mare pentru că pacienţii evită cheltuieli suplimentare în Bucureşti. Dintre toate domeniile pentru care încercăm să obţinem finanţare, sănătatea este pe primul loc şi vă asigur că ne străduim să asigurăm condiţii bune şi angajaţilor şi pacienţilor", a subliniat preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.