Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Salarii din presă: Bărbații au salarii de 5 ori mai mari decât vedetele feminine

televiziune

BBC a dezvăluit miercuri un decalaj semnificativ între cele mai bine plătite staruri masculine și feminine, când postul public de radio și televiziune a anunțat, pentru prima dată în istoria sa, care sunt câștigurile cele mai mari obținute de angajații săi, în urma apelurilor Guvernului de a îmbunătăți transparența la grupul media britanic, transmit DPA, Bloomberg și Reuters.

Chris Evans, prezentator de radio și televiziune, care a găzduit unul dintre sezoanele emisiunii Top Gear, a fost cel mai bine plătit în anul financiar 2016/2017, cu 2,25 milioane de lire sterline (3,3 milioane de dolari). În contrast, femeia care a câștigat cei mai mulți bani a fost Claudia Winkleman, care prezintă emisiuni de divertisment, cu 500.000 de lire sterline, scrie agerpres.ro.

Citește și: Lovitură dură pentru Cristian Boureanu și iubita sa! Ce au decis procurorii

Chris Evans este urmat în clasament de prezentatorul meciurilor de fotbal și fostul căpitan al echipei Angliei, Gary Lineker, plătit cu peste 1,75 milioane de lire sterline.

BBC a anunțat miercuri că 96 de staruri și jurnaliști au câștigat în anul financiar 2016/2017 salarii de peste 150.000 de lire sterline (195.555 de dolari). Grupul britanic a precizat că acest nivel de salarizare este necesar pentru a concura cu rivalele de la posturile comerciale ITV și Sky, precum și cu grupurile de internet Google și Apple.

Citește și: Incredibil! Care sunt vedetele TV care câștigă salarii de 200 000 de euro pe an

Aproximativ două treimi dintre cei mai bine plătiți angajați ai BBC sunt bărbați.

Și salariile plătite jurnaliștilor de top de la BBC arată un decalaj semnificativ între bărbați și femei. Un prezentator de la principalul program de știri de seara câștigă anual cu aproximativ 200.000 de lire sterline mai mult decât o prezentatoare care desfășoară aceeași activitate.

Citește și: PSD pregătește o lovitură de proporții! O mare parte din populație este vizată

Directorul general Tony Hall a admis că BBC trebuie să reducă decalajul de salarizare dintre bărbați și femei până în 2020.

În Franța, la postul Canal+ (deținut de Vivendi), prezentatorul TV și actorul de comedie Cyril Hanouna câștigă anual 50 milioane de euro (58 de milioane de dolari), mult peste cele 350.000 — 400.000 de lire sterline câștigate de starul BBC, Fiona Bruce.

Citește și: Lagăr de concentrare pe bani publici! Cruzimi fără margini într-un oraș important din România și România riscă sancțiuni usturătoare

Postul RAI din Italia îl plătește pe starul Fabio Fazio cu aproximativ 12 milioane de euro pe an, în timp ce Dan Walker, care prezintă programul matinal de la BBC, câștigă anual 200.000 — 250.000 de lire sterline.

În Germania, Guenther Jauch, care moderează versiunea germană a emisiunii "Who Wants to Be a Millionaire?" pentru grupul media RTL, va câștiga anul acesta aproximativ cinci milioane de euro, a anunțat site-ul Vermoegenmagazin.de. În schimb, Jeremy Vine, prezentatorul emisiunii BBC, "Eggheads", al unui program la Radio 2 și analist, câștigă aproximativ 700.000 de lire sterline.

Citește și: Alarmă de gradul 0! Dezvăluire: care ar fi de fapt planul real al PSD cu taxele și impozite

De mai mulți ani, BBC, societate finanțată printr-o taxă plătită de fiecare gospodărie care deține un televizor, este presată să dezvăluie care sunt cele mai mari salarii pe care le plătește, iar obligația de a face cunoscute aceste nume face parte din ultimul acord pe zece ani convenit cu Guvernul de la Londra.

BBC este cel mai mare jucător pe piața de televiziune, radio și știri online din Marea Britanie, activitatea sa fiind finanțată cu 3,7 miliarde lire sterline (4,8 miliarde de dolari) de pe urma taxei TV.

Citește și: Fabulos! Cu cât sunt plătiți de fapt actorii din Game of Thrones .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.