Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Salariile aleșilor locali cresc cu 30%. Ministrul Muncii le mai dă o veste BUNĂ

inquamphotos.com / Octav Ganea
lia olguta vasilescu

Proiectul de lege pentru aprobarea OUG 9/2017 prin care indemnizaţiile consilierilor locali şi judeţeni, primarilor şi viceprimarilor şi preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de consilii judeţene sunt majorate cu 30% a fost adoptat, marţi, de Camera Deputaţilor, cu 212 voturi „pentru”, 33 de voturi „împotrivă” şi 8 abţineri.

Ministrul Muncii Lia Olguța Vasilescu a ținut să precizeze că salariile acestora vor fi mai bune odată cu adoptarea legii salarizării unitare.

Contraatacul medicului Narcis Copcă: De ce îl acuză pe Tolontan

„Este cumva o reparație. Au crescut salariile în administrația publică, dar nu și indemnizațiile. Oricum, această lege mai operează o lună, două până la apariția legii salarizării unitare, unde salariile aleșilor locali vor fi mai bune decât ce s-a votat astăzi.”, a spus Lia Olguța Vasilescu, la Parlament.

Întrebată dacă se așteaptă ca acest proiect de lege să nu fie acceptat de Klaus Iohannis, Olguța Vasilescu a răspuns: „Nu cred că are vreun motiv Klaus Iohannis să se opună la creșterea indemnizațiilor primarilor, cu atât mai mult, cu cât a fost și dumnealui primar înainte să fie președinte. Chiar și așa, nu primarii și șefii de consilii județene vor fi cei care vor avea cel mai mare salariu din aparatul acestor instituții.”

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.