Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Salariile bugetarilor cresc cu 10%

camera deputatilor

Plenul Camerei Deputaților a adoptat astăzi, 11 noiembrie, cu 319 voturi "pentru", 7 abţineri şi doar un vot "împotrivă", proiectul de lege privind Ordonanța 35/2015 prin care salariile personalului din sistemul de sănătate sunt majorate cu 25%, iar ale tuturor bugetarilor - cu 10%.

Ordonanța 35/2015, care inițial prevedea doar creșterea salariilor din sănătate, a fost votat aproape în unanimitate, fiind adoptat și un amendament care prevede că vor crește salariile tuturor bugetarilor cu 10 procente. Concret, salariile tuturor bugetarilor vor crește, de la 1 decembrie, cu 10 procente, în timp ce angajații din sistemul sanitar vor primi salarii mai mari cu 25%.

Deși ieri acuzau că PSD nu are nicio fundamentare pentru creșterea salariilor tuturor bugetarilor, liberalii au votat astăzi amendamentul, cu precizare că vor cere noului Executiv să analizeze impactul pe care această măsură îl va avea.

PNL susține majorarea salariilor tuturor bugetarilor, cu amendamentul că, în acest moment, nu există un studiu de impact fundamentat privind implementarea acestei măsuri, iar Ministerul de Finanțe a arătat că o astfel de măsură nu este sustenabilă și ar crea un deficit bugetar de 5 miliarde de lei pentru anul 2016. Având în vedere aceste elemente, ne exprimăm îngrijorarea că există posibilitatea afectării indicatorilor macroeconomici ai României, în lipsa unei dezbateri transparente, responsabile și dispunând de toate cifrele relevante în acest sens. PNL dorește ca o astfel de măsură să fie și aplicabilă, pentru ca oamenii să nu mai fie păcăliți de PSD din rațiuni strict electorale și populiste. Totodată, avem în vedere faptul că, în acest moment, România are un guvern interimar, iar în prezent încă nu există un proiect de buget pentru anul 2016, o lege a salarizării unitare şi niciun acord cu instituţiile financiare internaţionale. Vom solicita noului Guvern să analizeze impactul pe care îl va avea Legea de aprobare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.35/2015 privind salarizarea pe 2015 și să evalueze cu prioritate această situație atunci când va elabora proiectul Legii Bugetului de Stat pentru anul 2016.”, se arată într-un comunicat remis de PNL.

Nu există însă o analiză a impactului pe care această măsură îl va avea asupra bugetului pe anul viitor.

Și salariile personalului din sistemul public de învățământ vor fi majorate cu 15% începând cu 1 decembrie 2015, potrivit unei Ordonanțe de Urgență adoptate săptămâna trecută de Guvern, impactul financiar estimat al acestei măsuri pentru anul 2016 fiind 1,666 miliarde de lei.

Citește și Mișcarea PSD: Batjocorește-l pe alegător!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.