Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bâlbe la Guvern: Salariul minim net crește cu 181 de lei, nu cu 83 de lei așa cum calculase ministrul Finanțelor

Inquam Photos / Octav Ganea
Nicolae Ciuca guvern sedinta

Salariul minim brut pe economie va crește cu 10% de la 1 octombrie 2023, a decis joi Guvernul, de la 3.000 de lei la 3.300 de lei brut.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a menționat la finalul ședinței cu cât vor rămâne salariații în plus „în mână” după aplicarea taxelor: „Calculele Ministerului Muncii arată că net asta înseamnă 2.079 lei, o creștere cu 181 lei față de prezent”.

Întrebat de ce ministrul Finanțelor calculase o majorare netă de doar 83 de lei pentru salariul minim, oficialul a spus că trebuie întrebat ministrul.

„Sunt datele actuale care vin de la Ministerul Muncii, inițiatorul acestui act normativ. Ministrul Finanțelor va da replică dacă îi adresați direct întrebarea”.

El a insistat că acestea sunt cele mai noi date pe care le-a primit de la Ministerul Muncii, inițiatorul actului normativ de majorare a salariului minim și că nu știe cum și de ce au apărut aceste diferențe.

Cine beneficiază

În România beneficiază în prezent de salariul minim brut garantat în plată un număr de circa 1,5 mil. de salariați, ceea ce reprezintă un procent de aproximativ 28 % din numărul total de salariați activi. De majorarea salariului de bază minim de 3.300 de lei vor beneficia un număr de 1.867.588 salariați.

Măsura creșterii salariului minim afectează multiple sectoare de activitate cum ar fi comerțul, transporturile și întreprinderile mici și mijlocii unde nivelul salariilor este mai mic față de medie cu influențe asupra creșterii cheltuielilor cu forța de muncă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.