Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Salvamontiştii încearcă, de peste o oră şi jumătate, să salveze un Cane Corso din abruptul Cheilor Mănăstirii din Rameţ - Animalul, extrem de agresiv şi agitat

salvamont

Salvamontiştii din Alba intervin, luni, de peste o oră şi jumătate, să salveze un Cane Corso din abruptul Cheilor Mănăstirii din Rameţ. Animalul, extrem de agresiv şi agitat, riscă să cadă în gol. Pentru a-l recupera, salvatorii montani încearcă să-l coboare în siguranţă pe proprietarul animalului, potrivit news.ro

”Acţiune de salvare atipică şi riscantă derulată de salvatorii montani din cadrul serviciului Salvamont al Consiliului Judetean Alba”, anunţă, luni, Salvamont România.

Sursa citată a precizat că, luni, salvatorii montani au fost solicitaţi să intervină pentru salvarea unui câine din abruptul Cheilor Mănăstirii din Rameţ.

”Un cetăţean a relatat faptul că a ieşit de dimineaţă să-şi plimbe câinii şi a sesizat lipsa unuia dintre ei. Ulterior, a auzit lătratul acestuia undeva pe stâncile de pe versantul din partea dreaptă a văii, constatând că nu are posibilitatea de a urca pentru a identifica locul în care se află şi să-şi coboare câinele blocat”, au mai transmis salvamontiştii.

Aceştia explică faptul că stâncile sunt acoperite cu zăpadă şi iarbă îngheţată, existând pericolul alunecării.

”Salvatorii montani au escaladat peretele stâncos până în vecinătatea câinelui, însă încercările acestora de a-l asigura şi coborî sunt împiedicate de faptul că acest câine, care face parte din rasa Cane Corso, este de talie mare, speriat, agitat şi agresiv. Spaţiul de pe stâncile pe care se află animalul este foarte îngust, peretele este abrupt şi sunt şanse ca acesta să cadă dacă se zbate sau încearcă să fugă de salvatori”, au mai precizat salvatorii montani.

Aceştia au explicat că, de mai mult de o oră şi jumătate, echipele de intervenţie se străduiesc să se apropie de patruped, însă acesta se manifestă agresiv şi îi latră.

”Acum se amenajează o regrupare din care proprietarul câinelui să fie lansat până la acesta pentru a-l putea lega,

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.