Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Salvare dramatică a unei femei care se RĂTĂCISE pe o pârtie de schi din Noua Zeelandă - FOTO

schi in turoa

O femeie a fost descoperită în viaţă în primele ore ale zilei de luni, după ce se pierduse într-o cunoscută zonă de schi din Noua Zeelandă, a informat poliţia locală, citată de DPA, conform agerpres.

Duminică după-amiază, schioarea sunase un prieten pentru a-i spune că s-a pierdut în timp ce încerca să se întoarcă în zona de schi Turoa de pe Muntele Ruapehu, a indicat poliţistul Conrad Smith.

Citeşte şi: O navă a armatei cameruneze S-A SCUFUNDAT. Zeci de militari au dispărut sub ape

Cei doi au aranjat să se întâlnească, însă femeia nu a apărut. Între timp, se făcuse întuneric, bateria telefonului femeii se descărcase, iar condiţiile meteorologice erau nefavorabile, a adăugat acesta.

În această situaţie, echipele de salvamontişti pe schiuri, secondate de un elicopter, au demarat căutarea schioarei într-o zonă vastă a muntelui, folosind ochelari pentru vedere pe timp de noapte.

"În condiţiile în care vremea se deteriora, ne gândeam în sinea noastră că este puţin probabil să supravieţuiască noaptea în aer liber", se precizează într-o declaraţie a echipei de salvamontişti.

Femeia a fost descoperită în cele de urmă de una dintre echipe într-un făgaş abrupt din zona de tufişuri de lângă zona schiabilă.

În pofida condiţiilor meteo nefavorabile, elicopterul a reuşit să coboare unul dintre membrii echipei de salvare, care şi-a făcut loc cu greu prin zăpada care îi ajungea până la piept, pentru a o ajuta pe femeie să ajungă la o locaţie de unde putea fi luată de elicopter.

Citeşte şi: S-a aflat cine şi de ce a provocat criza fără precedent din Golf. Site-urile qatareze au fost atacate cibernetic (WP)

"Era într-o stare de uşoară hipotermie, dar altfel bine şi extrem de recunoscătoare că am reuşit să o găsim", a precizat Smith.

Turoa este un domeniu schiabil de mari dimensiuni de pe Muntele Ruapehu, un stratovulcan activ şi totodată cel mai înalt munte de pe Insula de Nord a Noii Zeelande.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.