Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SALVAREA vine din Țara Sfântă: Israelul a testat cu succes două medicamente împotriva COVID-19

Operation World
Israel

Institutul pentru Investigaţie Biotehnologică din Israel, aflat în subordinea Ministerului Apărării, a anunţat marţi că a testat cu succes pentru tratamentul împotriva COVID-19 două medicamente utilizate de obicei pentru combaterea bolii Gaucher, relatează EFE.

"Tratarea unei noi boli precum COVID-19 folosind un medicamente deja utilizat şi aprobat ar putea fi o soluţie eficientă pe termen scurt, având în vedere că una dintre provocările în lupta împotriva pandemiei este timpul necesar cercetării şi aprobării unor noi medicamente", notează institutul într-un comunicat.

Citește și: Marcel Vela luat la întrebări de senatori. Val de acuze prin moțiunea: ‘Cu Vela ruptă, în timp de pandemie’

Potrivit unui studiu realizat pe culturi de celule, tratamentul antiviral prin folosirea de medicamente deja testate a determinat o importantă scădere a capacităţii de reproducere a coronavirusului şi distrugerea celulelor infectate.

Institutul a dezvăluit unul dintre ele, similar medicamentului Cerdelga, şi a explicat că cele două tratamente sunt administrate unor animale infectate cu noul coronavirus pentru a le verifica eficacitatea, scrie agerpres.ro.

Citește și: Minerii se revoltă în Valea Jiului! Care sunt nemulțumirile lor și ce măsuri vor lua

Cercetarea a suscitat speranţa folosirii acestor medicamente atât pentru tratarea noului virus, cât şi împotriva altora ce pot apărea într-o perioadă viitoare.

Aceste medicamente sunt utilizate împotriva maladiei Gaucher, o boală genetică rară, provocată de deficienţa unei enzime şi care se manifestă în diferite moduri.

Citește și: Se solicită retragerea cetățeniei române deținute de premierul Republicii Moldova: Sunt inadmisibile și lipsite de respect

Institutul pentru Investigaţie Biotehnologică din Israel continuă să lucreze pentru găsirea unor soluţii împotriva virusului, după ce a anunţat în urmă cu trei săptămâni dezvoltarea unor anticorpi care îl neutralizează.

În Israel, faza cea mai gravă a pandemiei a trecut, iar ţara a revenit rapid la normalitate, după ce a fost raportat un bilanţ moderat al deceselor - 281 - şi mai puţin de 17.000 de persoane infectate.

Citește și: Kaufland face noi precizări de ultimă oră: Incidentul la care faceți referirea fost regizat, cu scopul de a crea senzațional .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.